![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Имаме обща тема за няколко банди, ала само за Енсиферум ще да нямаме.
Кой ви е любимият албум, проблем ли е за вас смяната на Яри с Петри преди известно време, как смятате, че като цяло върви бандата? Аз съм си отявлен ярифил, като се колебая между едноименния и Iron. Много са добри, ако можеше някаква смес между двата да се претвори, бих гласувал за това като един от най-великанските албуми, вдъхновяващи и ударни, евър. С Петри не ме кефят толкова нещата, но може и да е поради лични симпатизационни причини. Но пак се държат добре...просто по-слабо отпреди. Хм... Old Man! -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Момчета, имам чувството, че чакахте новия Wintersun да бъде издаден от Ensiferum. Всички сте слушали "Victory Songs", как точно си представяхте новия албум не ми е ясно. Втори "Iron"?
На първо слушане албумът съвсем не е толкова лош, колкото го изкарвате. Вярно, излишно разтеглен и недостатъчно запомнящ се е, но съвсем не мисля, че е разочарование. Ще си го пускам още и то с удоволствие, а че е много далеч от класата на старите неща - това, мисля, става ясно и на глухите още след второто парче. Колкото до пластмасовото звучене - Nightwish, Bodom, Catamenia и Norther прекалиха с модерниченето си. На финландците можеше да се вярва сляпо преди три-четири години, в момента колкото по-малко се развиват любимите ми финландски банди, толкова по-доволен ще съм. Очевидно като тръгнат да се развиват и нямат спирка. Симфоничните елементи? Кефят. Ама много. Написани са много добре, вкарани са на място и са изсвирени с вкус. Дали не пасват такива елементи на групи като Ensiferum не се наемам да коментирам, аз не се оплаквам за момента. Като прекалят със симфониите ще изпищя на умряло, за момента съм повече от доволен от това решение. На моменти оркестърът звучи като в "Once", на моменти - като в "The Varangian Way". Сиреч, няма лошо. Далеч по-убийствено смешен ми е Енио Мориконе моментът в "Stone Cold Metal". И полседно - едноименното парче? Кърти. Напомня страшно много на Wintersun на моменти и е около 153 пъти по-запомнящо се от останалите парчета в тавата. Без никакво колебание най-доброто в албума. Другото парче, което засега ми направи много силно впечатление, е "Elusive Reaches". Останалото, както вече отбелязахте, е леко незапомнящо се, така е. Но колкото - толкова. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th July 2025 - 10:30 AM |