![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2160 Регистриран: 19-February 09 Град: Sofia Потребител N: 3269 ![]() |
Обичате ли планината и ходите ли често? Разкажете за преживявания, маршрути и добри хижи.
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 212 Регистриран: 4-August 09 Потребител N: 3515 ![]() |
Обожавам Родопите, не че другите ни планини са грозни, напротив България притежава уникални природни красоти, но аз предпочитам гореспоменатата планина, защото тя ми вдъхва едно сюреалистично усещане за див покой (поради липсата на острота по бърдата на висините й), а аз, колкото и да съм бурен по характер, изпитвам сякаш невъзможна, лирична наслада от нощните звуци размесени с горската тишина. Да, Родопа е тиха, дивашки тиха (словесно несъвместимо, нали) и именно тази тишина, веднъж почувствал я, те кара много дълго време да говориш само за нея. Но човешките звуци трудно могът да опишат природния покой и красота, несмилаеми от индустриалния прагматизъм, интересуващ се само от животинските кожи и дървесината на горските обекти! А поезията, ще кажете вие? Тя не се ли пишеше върху трупове на дървета?
А, някой знае ли, че след милиони години (забравих колко) на мястото на Средиземно море ще се издига огромна планина, по-висока от Хималаите? Всичко е преходно, за съжаление красотата е, може би, най-нетрайното ни усещане(често субективно) за света, а и едва ли точно сегашното агрегатно състояние на човечеството може да види обективните красоти на всемира! И все пак, отидете в Родопа планина, но не в изкуствената, индустриална гора на хотелите, а в ГОРАТА, безмерната родопска гора и там, далече от градското празнословие, ще чуете гората, слушайте тишината, който я е слушал знае какво е усещането на глухия,веднъж прочул, когато за първи път слуша, тогава тишината може да бъде най-силният звук! |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 26th August 2025 - 03:57 AM |