![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 212 Регистриран: 4-August 09 Потребител N: 3515 ![]() |
С риск пак да бъда демонизиран, аз отново ще подходя в добре познатия си стил, защото в противен случаи няма да бъда "себе си"(никой), а НЯКОЙ, който се изразява удобно на всеобщата мисъл!
Егоизмът, който ръководи човешките действия(включително и моите), е сериозно препятствие пред онзи, чиято цел е да приземи "звездите(мечтите, идеалите, идолите, надеждите) си" , да постави този, невъзможен за докосване, недостижим огън до себе си и да изпепели своето Аз, чрез него. Когато и последната жарава(надежда) в(над) теб угасне, какво ще остане от светлинките ти(небесни): НИЩОТО(черни дупки), което поглъща всичките остатъци от теб. Ето, вече си никой, но, може би, не по свое желание, а онзи, който се опитва доброволно да приземи "себе си", може да не постигне нищо значимо, но поне няма да се притеснява, че някой ден ще закопаят НЕБЕСАТА МУ в земята! |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 479 Регистриран: 6-February 07 Град: Варна Потребител N: 1849 ![]() |
Наистина ли се мислиш за никой и се отъждествяваш напълно с това... никакво название, или си сложил този ник поради липса на други думи, с които да се свържеш? Интересно ми е просто.
А по темата, съгласна съм донякъде с твърдението, че във всеки човек има някаква светлина, колкото и да е нищожна и незабележима в сравнение с истинската светлина на това, което не осъзнаваме, а ни се иска. Най-общо казано всяка проява на милосърдие, всяка искрена помощ и мисъл за другите е може би проява на тази светлина. /колкото и християнски да звуча/ Така че тя е навсякъде около нас и в нас, важното е да не ги забравяме и да не се впускаме в тъмни дълбочини. Иначе, както е казал най-големият български поет според мен "И в страдание живот се изхаби, да търся — все страданието, може би." -------------------- "No! this face is only a mask a wicked ornament,
Illuminated by an exquisite grimace, Look and see, atrociously contoroled, The real head, and the sincere face Turned back under the shadow of the face which lies." Charles Baudelaire |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th July 2025 - 09:50 AM |