![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
От известно време се чудя дали да пусна такава тема...
Та... Това десетилетие (2000 - 2009) почти свърши. Тоест - остава около година до края му. И тъй като не вярвам за една година да настъпи АдЪТ, реших да пусна тази тема сега. С какво ще запомните това десетилетие(музикално)? Какво се случи с метъла? Кои бяха най-силните групи и албуми? Как го виждате в контекста на 80-те и 90-те години? ...и такива работи. ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Аз смело твърдя, че моите най-любими албуми са именно от това десетилетие и макар то да не носи духа на 80те, смятани за най-силни за стила, определено може да се обобщи като най-новаторското откъм стилови съчетания и нещо много важно - перфектните продукции. Станахме свидетели на монументални епоси, истинско блаженство за ухото, немислими допреди 20тина години "звукови вълни". Това качествено звучене издигна стила на едно съвсем ново равнище. Да, като идеи, ако не броим своеобразната метъл-синтеза, не станахме свидетели на много уникални произведения, каквито класики са характерни за предходните десетилетия. Но от многообразното стилово съчетание се родиха множество подстилове, които значително обогатиха съдържанието на любимата ни музика. Откриха се нови, неподозирани доскоро, хоризонти за музикантите, търсещи неизпробваното досега. По тази рецепта реално се появиха и съвременни класики, чието влияние вероятно ще оценим напълно след още няколко десетилетия, защото много от ключовите творби през тези десет години повлякоха след себе си тълпи от почитатели и подражатели. Стиловото разклоняване едновременно придърпа и разедини фен базата, която както самата музика е също толкова шарена и разнообразна - вече е невъзможно да се даде конкретно обяснение що е туй метъл фен. Честно казано съм изключително щастлив, че съм живял и активно "фенствал" именно в този период, изградил ми точно и ясно критериите за як метъл и естествено дал ми възможност да се насладя на най-силните метъл емоции.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 14th July 2025 - 05:15 AM |