![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Poisoned ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1407 Регистриран: 12-May 03 Град: BG Потребител N: 101 ![]() |
Я да ви видим сега до къде се простират знанията и фантазиите ви...
Ще е хубаво да драсвате и по едно/две изречения защо сте дали съответния отговор. ![]() М/у другото под "по-развита цивилизация, живяла на Земята преди нас" разбирам теориите на Е. Блавасткая за анлантите и лемурийците. |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 558 Регистриран: 3-September 09 Град: София Потребител N: 3551 ![]() |
Не знам от какво или кого сме произлезли и така и гласувах. Не ми се иска да вярвам, че сме изцяло наследници на маймуните. Макар и физически да приличаме на тях, интелектуалното ни развитие и особено феноменът на речта далеч надхвърля потенциала на горилите и шимпанзетата. Опитите, правени с човекоподобни маймуни (поне тези, за които съм чел) дават резултати при обучението им за изпълнение на прости задачи, като това да съединят две пръчки например, за да си свалят банана. Но втората сигнална система и езикът си остават единствено и само приоритет на човека и нещо, което няма аналог сред познатите останалите познати ни форми на живот. Никое друго животно не умее да потиска и отлага удовлетворяването на потребностите си или да конструира абстрактен модел на реалността, висша еманация на който са думите и понятията.
Идеята за създаването ни от по-висше същество по-негов образ и подобие ми се струва твърде човешка, което означава, че е доста по-вероятно тя да е продукт на човека, отколкото обективна истина. Същото се отнася и до теорията за извънземния ни произход. За мен въпросът е твърде неясен все още, за да дам честен отговор, различен от "не знам". Това, което знам обаче, е, че ми харесва какво се е получило. Човешката природа е изключително интересна и богата на потенциал. Ето защо мисля, че макар и не знаейки защо сме хора, нищо не ни пречи да се насладим на това, че сме такива като използваме пълните възможности и на животинското, и на божественото в нас. Аз мисля, че и двете са ни необходими и полезни в похода ни към човешко щастие. -------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 14th July 2025 - 08:58 PM |