![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 363 Регистриран: 16-September 03 Град: Виена Потребител N: 264 ![]() |
Pri men tekstovete na Dream Theater i Nightwish stoqt na 1vo mqsto. Haresvam i mnogo ot tekstovete na Stratovarius(Venus in the morning, Alpha and Omega)
Osobeno mnogo haresvam koncepciqta v albuma Century Child na Nightwish. Osven tova i imeto na grupata i mnogo ot tekstovete im sa inspirirani ot ideqta na Sigmund Freud za synistata,v koito se izpluvat vsi4kite ni skriti strahove i me4ti. Liubim tekst na pesen mi e tozi na Pull Me Uder ot images and Words na Dream Theater ...pull me under, pull me under pull me under I`m not afraid... |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 225 Регистриран: 17-March 04 Град: Бурзумленд Потребител N: 431 ![]() |
Цитат(InsArt†ure @ Jun 16 2004, 01:26 PM) NO DETSKI!!!!!!!!!!!!!!!! Tva 4e sa izdyrjani v istinski simvolisti4eski literaturen stil a ne se psuvat i ne bykat ot ne4ostotii ne gi pravi detski! Abe tvoq smert kvo si pil. Vyob6te blekarite tolkoz se nadyhvat 4e smqtat dosta ot grupite za "ligawi" Cradle of filth ve4e se otklonili ot bleka i zatva sa ligavi!! 4uvate li se. To i za vas istinskite blekari grupi kato EDGUY i MAiden sa stra6no ligavi i neseriozni a ? Prosto mi otgovorete. Bez da se karame. Виж сега. Разбирам, че си научил толкова сложен термин - "символизъм" - но поне можеше да го употребиш с някаква смислова насоченост... късно е и ме мързи да ти разяснявам целостта на това литературно течение... предполагам, че ще се поинтересуваш и ще разгледаш някои учебници по литература, за да подплатиш научената терминология с реални знания - колкото до псуването - думи като "vulva" и "cunt" сигурно изразяват прекрасните поетични стремления на Дани Филт... знам ли... Просто отбелязвам... На въпроса ти "Какво си пил" веднага отговарям - за момента нищо... ще видим по-късно. Аз не съм блекар, нито млекар, нито изпълнявам някаква длъжност, която да ме окачествява като някакъв по-специален типаж. Колкото до споменатите от теб, британци, ще кажа, че отклоняването от блек метъл музиката, в която и да е група, ни най-малко не ме кара да разсъждавам по дадения символичен казус на пре-доверието или позата (както някои твърдят за самия случай), нито ме кара да изпадам в самозабвението на човекът-контрапункт - отричащата фигура, чиито музикални интереси са в тясно съжителство с приетото от него музикално-социално поведение, което ще гарантира собствената му егоцентрична слушателска Голгота. Асимилирайки отговора ми, следва да преминеш и към основната му теза - а именно - тя е свързана изцяло със заглавието на темата и моите аргументи относно текстовете на Кредъл Ъф Филт - помпозен изказ, подходящ по-скоро за подрастващи, увлечени в красотата на романтическите картини, които рисува въображението на фронтмена на групата. В това няма нищо лошо - просто специално за мен, изказните му средства не са най-върховото постижение сред текстовете на музикални произведения. И толкова. Лекият конфликт е напълно избегнат. И един последен съвет - наистина разгледай някой учебник по литература. Ще ти бъде интересно. П.С. - За мен Едгай наистина е връх на лиготията - не защото съм блекар и слушам Мениак Бъчър - просто защото не отразяват това, към което се стреми съзнанието ми в служба на музиката. -------------------- moriabg.cjb.net
"Омръзнаха ми твойте пусти думи омръзнал си ми много, дядо попе, в гърдите пари като смърт куршума и гният по хармана мойте снопи. Преминаха на кървави кобили другарите ми в страшни преизподни и мрат в селата, в студ и без закрила, разлюбени чадата ти господни. Ракията е бяла като гибел, но виждаш ли вън месеца огромен, той спомня туй, което вчера имах, и туй, което днес е кървав спомен. Омръзнаха ми тези пусти думи, омръзнал си ми много, дядо попе, гори, гори, гори ей тук куршума и вятъра развява мойте снопи." |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 25th June 2025 - 10:47 AM |