![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 212 Регистриран: 4-August 09 Потребител N: 3515 ![]() |
Ако едно дете каже(без да рецитира пред пияните гости на масата) "Аз съм българче", какво би станало? Какво биха си помислили връстниците му за него? - Смях, а после срам. Срам от това, че е българче? НЕ! -Едно дете не би могло да разбере упадъка на държавата(нацията). Но тогава, какво поражда този срам? Какво изпитва детето? - Нищо собствено! Всичко зависи от средата, която не го е научила, най-малкото, да се гордее(боже опази, ще стане страшно), че е българче? Изводът от гореизложените разсъждения е, че родителите, учителите и изобщо - никой не се грижи за националното самосъзнание на бъдните поколения!
1) Учителите, те преподават по-скоро мистика, отколкото изминала реалност и, съгласете се, нормално е децата да се чудят на портретите на Левски, Ботев, Хаджи Димитър и т.н., като на някакви извънземни чичковци, с много космарлак и малко физиономия - в детските очи те(горепосочените) не са реални личности, а литературни герои, по подобие на "Супермен" или "Батман". Учейки, децата възприемат "историята" като предмет, а не като свое минало - минало, разкриващо живота, вярванията, борбите на техните пра-пра дядовци и баби! 2) Родителите, колко пъти в живота на едно подрастващо дете те са му обяснили значението на това, че е българче?- Една изкорубена карта, няколко поляни с по две, три дървета, един два портрета на "извънземните", брадясали чички и това е - възпитанието на национално самосъзнание приключва!? Това е да си БЪЛГАРИН!? ТОЛКОЗ! А Симеон, Крум, Кубрат, Асеневци, Аспарух(тоя май го знам???), Паисий, св. Иван Рилски? А Плиска, Преслав, Търново? А Априлското въстание? - МИСТИКА, МИРАЖ - СРАМ, ето кое е срамно! - И да, срамувам се, че съм българин, именно заради тези истини, които изказах(изписах) през зъби, защото да си "българин" в "днешна България" не е БЪЛГАРСКО! Преди време бях чел "Гробът на Васил Левски" от Николай Хайтов, където се говори за пошлостта и комерсиализацията на въпроса - "къде е заровено тялото на Левски". Изложеното в тази книга, при което изпъкват гнусните деяния на определени хора("българи"), които за да запазят репутацията на гилдията си и поради ред други ("тъй важни")причини, спомогнаха тленните останки на Апостола на българската свобода да бъдат, повярвайте ми(или прочетете книгата), БУКВАЛНО КАЗАНО, захвърлени на боклука - може би в някой софийски контейнер от онова време!!! Въпреки скромността си, приживе Васил Левски е вярвал(за себе си) само в едно едничко нещо - "Ако ме обесят поне ще ми остане гроба в България и всякой ще го знай". - Не е ли показателно, че костите му и до днес се разпадат някъде на бунището, забравени от всички и всичко?! Гробът му е на бунището, наречено "БЪЛГАРСКА ПАМЕТ"! |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Хър-мър ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1862 Регистриран: 27-April 05 Град: БГ Потребител N: 798 ![]() |
Май взехме да стигаме до някакъв консенсус.
Цитат Вече в 3то мнение се опитваш да извъртиш това което казвам. Твърдението зад което все още заставам е че "Държавите, които са основани на принципа на етнос, религия или раса (или слагат доминантна такава) са обречени на разпад или мизерия от самото им създаване." Нищо не си казала да го обориш с аргументи, а се опитваш да ми намериш някаква логично/психологична/уотевър грешка и да се концентрираш ( а така и мен) върху труга не-свързана тема. Това важи за повечето части от няколкото под спора на които се разби главния. Няма проблем да се анализират конкретни части от една теза и да се доказват като верни или грешни, но ти дори не се опитваш да се върнеш към главната тема. Не спориш коректно с други думи. Ами в интерес на истината ми трябва пример, за да си представя логиката ти. Дай ми конкретен пример за такава държава и моля да не е от античните хроники, нито да става дума за държава, от която се цепят колонии. И да не е Югославия, защото там не бяха на национален принцип. Офтопик - както не бяха на национален принцип, сърбите се опитаха да изкарат всичко със сръбски корен и стана това, което ти казваш ('националната' държава се разпадна). Само че тя никога не е била национална и се разпадна, защото в нея имаше не малцинства, а няколко нации. България е в съвсем друго положение. Аз мога да ти дам пример в момента със САЩ - някои щати с удоволствие ще се отцепят, ако имат наистина възможност. Но това не е от националната дискриминация или там както му се казва, а е от икономически и исторически причини. При 'раждането' си САЩ са включвали 13 (доколкото помня) щата. Сега са 4 пъти повече. -------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 03:40 PM |