![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Poisoned ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1407 Регистриран: 12-May 03 Град: BG Потребител N: 101 ![]() |
Я да ви видим сега до къде се простират знанията и фантазиите ви...
Ще е хубаво да драсвате и по едно/две изречения защо сте дали съответния отговор. ![]() М/у другото под "по-развита цивилизация, живяла на Земята преди нас" разбирам теориите на Е. Блавасткая за анлантите и лемурийците. |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 558 Регистриран: 3-September 09 Град: София Потребител N: 3551 ![]() |
Теорията за еволюцията не обяснява членоразделната реч, абстрактното мислене и способността за рефлексивност спрямо собствените мисли, присъщи на хората. Не че я отричам, но просто ми се ще да даде отговор на тези въпросителни преди да бъде обявявана за неоспорима научна истина.
-------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 421 Регистриран: 27-January 09 Град: _)_ Потребител N: 3232 ![]() |
Теорията за еволюцията не обяснява членоразделната реч, абстрактното мислене и способността за рефлексивност спрямо собствените мисли, присъщи на хората. Не че я отричам, но просто ми се ще да даде отговор на тези въпросителни преди да бъде обявявана за неоспорима научна истина. Ab Absurdum ти даде обяснението за тези въпроси. Време и аз да се включа. Непрекъснато навсякъде чувам и слушам глупости от типа ала "Homo Sapiens Sapiens e eдинствения биологичен вид на тази планета способен да извършва сложни мисловни процеси. Това съм го чувал от всякакви хора, които претендират да са хора на науката и да знаят всичко - било то психолози, филолози и други. Сложни мисловни процеси се извършват също така и от много други биологични видове. Занапример ще ти дам скачащият паяк "порша". Когато вижда плячка той избягва фронтална атака, а я заобикаля и търси удобен нчин да я хване в засада. Това е удивително. Животно с мозък с върха на топлийка да има хищническо поведение, присъщо на доминиращи хищници като гепарди, лъвове, леопарди и други. Това и другия отличителен признак на този арахнид, е начина му на общуване с други от неговия вид, чрез мърдането му на предната двойка крайници още повеч озадачило учните, които и до сега се опитват да го разгадаят. Друг пример: Varanus Komodoensis, сиреч комодски варани. Хора в зоологически градинина са ги забелязали да си играе с играчки. Ти па ще ми кажеш "кво толкова и едногодишни бебешори си играят така. Да, ама такова поведение е присъщо само на на хората и най-интелигенто развитеите животни от типа на приматите, октоподите, делфините, папагалите и т.н. Ето ти и още един пример: по скалата за интелигентност на биологичните видове хората имат 7 единици интелигентност, а хищните целурозаври от мезозйката ера - 5,8 едници.. Мога да ти дам купчина други примери. Животни извършват също адски сложни мисловни процеси и хората не са единствените биологични видове способни на това. Друг е въпроса, че вие психолозите се занимавате с наука, която е малоумност и пълна глупост. Миналата година, когато учих психология доста хубаво се посмях. Психоложката ни казваше, че хората са единствените мислещи животни и никои други животни не могат да мислят. Или пък нещо от типа на едиповия комплекс - момчетата искат да се оженят за майките си, момичетата - за бащите си. Психологията е пълна глупост, етологията може да даде много повече отговори за поведението, отколкото психологията. Освен това мога да ти дам един адски прост пример за да ти докажа теорията на еволюцията. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 15th July 2025 - 06:16 AM |