![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Poisoned ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1407 Регистриран: 12-May 03 Град: BG Потребител N: 101 ![]() |
Я да ви видим сега до къде се простират знанията и фантазиите ви...
Ще е хубаво да драсвате и по едно/две изречения защо сте дали съответния отговор. ![]() М/у другото под "по-развита цивилизация, живяла на Земята преди нас" разбирам теориите на Е. Блавасткая за анлантите и лемурийците. |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 558 Регистриран: 3-September 09 Град: София Потребител N: 3551 ![]() |
Към Michael: Не виждам проблем в това да споделям възгледи различини от тези на "великите" учени да не говорим, че те се оспорват от хора, които също могат да претендират, че са такива. Въпросът в какво вярвам и какво считам за редно да защитавам като възгледи в този форум или някъде другаде си е личен избор, а начинът по който защитаваш твоя чрез нападки към мен и това, което изучавам, е меко казано комплексарски, Michael. Кой знае, може пък отричането на психологията при теб да е типичен случай на формирана реакция, а всъщност дълбоко в себе си да имаш нужда от нея
![]() Към Ad Absurdum Огромният обем на неокортекса според мен не е достатъчно като обяснение за качествено различен процес като смислената и членоразделна реч и абсрактността на мисленето. Някъде по-горе го бях писал, но дори при най-близките ни според еволюционната теория предци, приматите, не можем да говорим за тази уникална способност за конструиране и реконструиране на реалност, напълно непозната досега само по елементите й. Ще ти дам пример. Проведен е експеримент с маймуна, в който има две пръчки, които могат да се съединят и сандък върху който трябва да стъпи с получения уред, за да свали висящия банан. маймуната се е справила, но след солидно количество опити. Т.е. необходим й е бил практически опит. Човешкото мислене е способно да прави правилните логически изводи в напълно непозната ситуация, без съответния емпиричен опит. Това е много сериозна разлика, в която дори не говорим за някакви количествени параметри на интелекта, а за качествена разлика - познание получено чрез вътрещни за ума евристични процеси, а не възприето и запаметено от външния свят. Не претендирам за абсолютна правота, просто не съм напълно убеден в еволюционната теория като в същото време не отричам, че е най-доброто обяснение от наличните за произхода на човека (аз поне не съм чувал по-добро). -------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 13th July 2025 - 04:33 AM |