![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() mastodont ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 371 Регистриран: 18-May 09 Град: Sofia Потребител N: 3414 ![]() |
Едва ли това е най-подходящото място за подобна тема, но все пак я правя. Защото съм сигурен, че има и широкоскроени и просветени хора. Хора, които вярват.
Пиша това във връзка с едно съобщение, което получих от дълбините на Вселената. Подчертавам думата "вселена", защото това послание ми бе пратено не от космоса, а от безкрайната Вселена. От място, в което величината Време не съществува. От кътче, твърде отдалечено от нашата реалност. Това са само четири думи, изречени от духа на гениалния композитор Камий Сен-Санс. Слова, образуващи най-важното изречение за всички вас: "Този свят ще пребъде". Чух ги в напълно трезво състояние, но за около няколко минути аз напълно блокирах. Болка разцепи главата ми и сетивата ми се оказаха неработоспособни за миг. След това аз осмислих чутото. Бъдещето е светло, братя и сестри, защото светът, закойто става думи е нашата планета. Знайте, че всичко тепърва предстои. Ние сме една сравнително млада цивилизация, която тепърва започва свето развитие! Бъдещето пред нас е светло. Бъдете задружни и знайте, че всичко хубаво тепърва предстои. Фридрих Ницше е бил прав, че човекът е всъщност въже , обтегнато над пропастта между първичния индивид и свръхчовека. Това не означава, че отричам Господ. Всичко е тръгнало именно от него. Вярвайте в Него и Той ще ви поучи. Бог ще ви покаже Пътя, както ме свърза с Камий Сен-Санс. Щастлив ни прави нашия Отец!!! -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 212 Регистриран: 4-August 09 Потребител N: 3515 ![]() |
И аз се радвам да усетя присъствието ти във форума, telia.
Сетивността за мен представлява всичко онова, което усещаме чрез биологичните и духовните си сетива, като не бива да бъдат отричани първоизброените, защото те играят своята роля в усета ни за света и себе си отвъд него. Боговете в Библията ли, всъщност всяка книга представлява слово, което пробужда многопластността на хората и ги кара да израстнат над самите себе си, да пробият торта на представата за себе си и за света и да се извисят в новия пласт на развитие; Библията е най-четената книга във времето и може би е пробудила толкова нови лица в хората, толкова вери и надежди, че това слово, което е излязло от книжната си рамка, за да се мултиплицира в милиони и милиони индивидуални надраствания на индивида, това слово - не в книгата, а в хората чели я - то вече е част от боговете в нас, то пробужда позаспалата ни възможност за пълно осъществяване! Не разполагам с богат запас от мистически понятия като теб, telia, но аз не мисля, че истините са в понятията за самите себе си, а в тяхното значение и послание, а понятието, то е като плътта - то е нужно само за това да запази сърцевината от ветровете на мисълта и логиката - да запази духа на свето значение! "Не, не стои изобщо строго индивидуално." Всичко, всичко стои строго индивидуално! С това, че, разбираш ли ме добре, казваш: "/Макар аз само леко да намеквам за нещо/" ти сама опровергаваш първоцитираното от мен. После пък твърдиш, че бог е нещо тотално, но всъщност бил всичко в едно, с което съм склонен да се съглася, както сигурно си личи от по-горните ми записки. Ще завърша този пост с една своя мисъл в рими: Неправедник ли съм, Боже, ако не коленича пред грешна воля? Аз, аз ли съм, Боже? Не съм ли ехо от твоя мъртва роля? Моля те, Боже, кажи ми защо те моля? |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 22nd July 2025 - 06:13 AM |