![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 562 Регистриран: 23-April 04 Град: София Потребител N: 461 ![]() |
Винаги ми е било чудно откъде идва тая "мода"... Викингите май не са имали татуировки като маорите, нито пък са имали "цветовете на войната" като индианците. Не съм чул /чел това да е и отличителен знак на рода, ими принадлежност към някаква каста, класа....
Що тогава куцо, кьораво и сакато се маже като начинаещ бояджия ??? Може би за да вдъхват страх ??? Що за демоничен ужас може да ти вдъхне едно човече, 60 кг с кубинките, което никога не е яздило кон и не е държало меч, а пее за велики войни и техните подвизи, което седи на топло вкъщи и мисли песни за норвежкия студ ??? Да, Manowar са смешни, но в добрата си форма, преди години внушаваха респект - ТИЯ хора могат да пеят за битки, щото поне външно приличат на войни. ------------------ (не искам да се заяждам и да обиждам любимите ви групи - част от тях и мен ме кефят, просто "в спора се ражда истината" !! Айде, хвърляйте камъните !! -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Ами за викингите не си прав.Имали са татуировки доколкото съм виждала по филмите.Мисля,че боядисването на лицето преди битка е било извършвано от повечето древни народи без значение местоположението.Този обичай идва още от зората на човечеството,когато ловците са се боядисвали с хума за да се прикрият,когато ловуват.И сегашните войници се боядисват когато воюват в горски местности с цел прикритие.
Мисля,че Black Metal изпълнителите се боядисват за да заприличат на древните воини.Отдруга страна пък модата с корпспейнта идва от рокаждиийте KISS.Явно те са се боядисвали за да се отличават от другите или за да въведат нещо ново.Не знам доколко блек изпълнителите за взаимствали от тях,но определено са почерпили вдъхновение от "страшния" им вид. За гримирането сега-естествено,че вече няма воини и викинги,които яздат мощните си коне в ледените северни нощи.Но нали такава е идеологията на стила.Да не би случайно някои от Power изпълнителите да са рицари,че понякога излизат с брони?Все същото е.Може би точно чрез грима и древните дрехи се показва носталгията по отминалите войнски времена и те вървят ръка за ръка със самия стил като постигат по-голямо внушение. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 03:00 AM |