![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Вещер ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1068 Регистриран: 9-February 04 Град: В. Търново / Русе Потребител N: 394 ![]() |
Така...Славянския път е,навярно, мироглед и вероизповедание на хората, осъзнали своите славянски корени и,естествено, гордеещи се с тях.Славянизма пропагандира за обединение на славянските народи, връщане на забравените традиции и вярата в древните божества. Според повечето хора това е налудничаво,но това ще кажете вие. Кажете,какво смятате по този въпрос. Аз познавам още само 4 души от цялата страна,които да са като мен и да не са позьор,естествено.
-------------------- QVOD· EST· SVPERIVS· EST· SICVT· QVOD· EST· INFERIVS
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Мисля,че Югославия,която е била замислена точно като Славянска империя е доста точен пример.Постоянни воини,зверства и всякакви престъпления срещу личността за да се стигне накрая до голямо разпокъсване на териотория и всеобща ненавист.И защо е станало така-нали уж всички там са били "братя славяни"-ами много просто-всеки един народ,колкото и да е славянски предпочита да е самостоятелен,защото е различен по своему.Как ще живеем в една държава с руснаци,чехи,поляци,сърби,хървати,словенци,украйнци?Ние сме различни народи независимо от корените.Всъщност като се върнем в по-новата история има и други примери за т.н. "Славянски империи"-СССР-колкото и уж еднакви да са украйнци и белоруси се разделиха от руснаците,нали?Чехословакия вече е Чехия и Словакия,въпреки че не намирам голяма разлика(била съм и в двете) си имат и граница даже и съществуват като съвсем отделни държави,без едната да се меси в политиката на другата.Явно са се индефицирали като отделни народи и така им е по-добре.
Аз съм за свободните икономически отношения-както са били страните от Варшавския договор примерно(въпреки,че тогава всички са се водели от СССР,което не е правилно).Но съм твърдо против федерациите-просто е глупаво да събереш няколко народа,които даже не говорят един език под едно знаме. Да се абстрахираме от горенаписаното и да помислим абстрактно.Славянските народи са се обединили и са си направили огромна Славянска федерация.Кой народ е най-многоброен?Коя славянска държава винаги е била световна сила и е искала да завладее другите славяни?Русия естествено.В тази федерация Русия пак се оказва най-силна и започва да ръководи другите по-малобройни народи.Руският език постепенно става единствен и задължителен,цялото управление ръководи от Москва и най-маститите управници са руснаци.Всякаква съпротива или опит за национално самоосъзнаване се наказват.Ние,по-малките народи ставаме роби на по-силните "братя славяни".Вижда се,че романтичните мечти за братско разбиране на близки народи са абсолютна химера.Винаги по-силната държава може да се наложи над по-слабата в случай обединение. Заключение-трябва да си помагаме,но да запазим идентичността си като различни народи. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 22nd July 2025 - 05:14 AM |