![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Ето, на! Говорете сега.
Излейте си цялата сляпа невежа злоба върху чернокожите. Приятно прекарване! -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Pirate ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 786 Регистриран: 20-April 04 Потребител N: 460 ![]() |
За Demiurg...и останалите...
Значи пич, сега виждам, че си се опитал да измислиш някъв що годе смислен пост...и може би донякъде си успял в очите на децата, които пишат тук да изглеждаш като много ерудиран и образован. Много се ядосвам, когато енергия, която може да се насочи за нещо по ползотворно се пропилява по начина, по който ти си пропилял известно време за да напишеш тези, нека ги наречем...безсмислени неща, за да не използваме по груба дума. Значи, аз съм виждал много работещи цигани. Не само във Волф и другите фирми по поддръжка на чистотата, но и те са около 50% от хората работещи по различни строителни обекти. Тук включвам и турците, защото статията е насочена към малцинствата, а не само към циганите в частност. Тъй като си написал много неща, които ми е трудно да проумея как въобще си достигнал до тях, ще си позволя да напиша една по-свободна статия, която няма да се придържа, толкова плътно да отговаря на това което си задал, а по-скоро ще изкажа моето мнение по въпроса. Значи по въпроса за данъците, всички в тоя форум плащаме пряко или косвено данъци. По дъртите като теб и мен плащаме данъци върху заплатите, които получаваме, на по-младите родителите им плащат данъци върху техните си заплати. Аз също не се кефя много на начина, по който се харчат парите за тази държава, но това не ме оправдава, защото ако наистина искаш да промениш нещо, да беше учил за такава специалност, да беше влязъл в политиката и да беше се опитал да промениш нещо, а не само да търсиш вина в циганите и помощите за тях. Ето тук опряхме до помощите...Преди 2 лета мисля, бях на един фестивал в Триград и имах възможността да поговоря с доста от местните жители. Триград за тези които не знаят, предполагам са малко, се намира в Родопите, до триградското ждрело и там също е и пещерата Дявослкото гърло. Та както и да е. Казаха ми, че Триград е с население от около 3 000 човека и само 20 от тях имат постоянна работа. За целия ми престой там не съм видял нито един циганин. Доколкото разбрах всички останали хора разчитат на туризма, който като цяло е общо за около 2 месеца в годината и на...можете ли да се досетите? Да точно така, на социални помощи! Значи какво се получава? Един единствен път влизам в едно село и се интересувам за препитанието на хората там и се оказва, че около 2 900 човека, предполагам повечето българи, разчитат на помощи. Сигурен съм, че в много населени места картинката е същата, но проблема не е в това кой получава помощи, а в това върху какво фокусират медиите, защото те фокусират върху това, че видите ли, циганите не работели и от това идвали всичките проблеми на държавата, и насаждат мнението в повечето хора, че ако ги нямаше циганите щяхме да сме с най-висок стандарт на Балканите...Bullshits!!! Ако всичко в тази държава беше наред, щеше да има работа и за циганите и за турците и за българите, но в тази държава много неща не са наред и категорично мога да заявя, че проблема не е в циганите. Проблема е по високите етажи на властта. Ще се опитам да ви дам и един пример (имайте ми доверие, защото съм в системата и знам как стават поне част от нещата). В момента ние усвояваме много пари от предприсъединителни фондове от ЕС. С част тях оправяме пътищата, предполагам, че много хора са виждали табели по отсечките, които са в ремонт, че това е обект на ФАР и.т.н. Какво става всъщност. Аз например съм връзкар и успявам да спечеля ремонта на път по дадена отсечка. За целта ми отпускат примерно 1 000 евро. Аз съм предал като планове, че целия ремонт плюс заплати ще струва 800 евро и аз ще спечеля накрая 200 евро. След като съм спечелил търга, аз вместо да наема на работа 100 човека между които да кажем ще има много цигани, аз наемам 10, плащам им по малко, но ги наемем за по дълъг период от време. Някак си успявам да уредя бавенето на сроковете, в резултат на това ремонта е извършен за 3 месеца вместо за един, наел съм само 10 човека вместо 100 и съм спечелил 500 евро вместо 1 000. Така стават много неща в тази държава, защото вместо да се прави всичко за европеизирането на милото ни отечество, от цялата ситуация се облажват неколцина богоизбрани, за сметка на това вместо да бъдат открити 100 000 работни места са открити 10 000...от 90-те хиляди човека, които стоят вече дълго без работа, някой ще станат престъпници, други просто ще се отчаят и може да стигнат до самоубийство, трети ще продължат да се борят... Основният проблем на държавата е страхотната корупция. Ми я се замислете, че ако не минаваха хиляди стоки без да се обмитяват пред подкупните ни митници с какви % щеше да нарасне бюджета? Да не говорим за полиция, следствие и пр. Съдебни органи. По една справка за престъпността, отпреди няколко години, имаше информация, че циганите държат невероятните 3% от общия дял престъпления. Как ви се струва? Въпроса е, че Манго, който е откраднал 3 кокошки го осъждат по бързата процедура на 10 години затвор, защото е рецидивист, а примерно разни типове като Злати Златев-Златистия, които са хванати с един сак оръжие и 500 кг. амфетамини, ги освобождават поради липса на доказателства? Това нормално ли е? И кой според вас нанася в стотици пъти по големи финансови загуби на държавата? Просещите манговци или „бизнесмените”? Отделно от тези факти и пресата има своя дял в този процес. Много често ще видите по страниците на пресата, че еди кой си циганин е извършил еди си какво престъпление, но няма да видите, че еди кой си чистокръвен българин е извършил подобно. Поне не му се подчертава етническия произход. И понеже много се разпрострях и едва ли някой ще го чете тоя дълъг пост да кажа само още няколко неща. Колко то вас тук познават цигани, че да определят цял един етнос, че е мързелив и престъпен? Имам един приятел който учи етнология и на един от летните им практически курсове, бяха на традиционен цигански събор. Каза, че впечатленията им от тези хора са невроятни, беше дори се побратимил с един млад циганин след някакъв доста сложен ритуал. Въпросът е, че той беше подходил към тях без предразсъдъци, беше спечелил доверието им и беше успял да направи изследването, което е трябвало да направи. Доказателство, че ако бяхме една нормална страна нямаше да имаме проблеми в това отношение е факта, че в цяла Европа са се справили с етническите си проблеми, но при нас не е толкова лесно, колкото и да ми е неприятно да си го призная, мисля си че българите са расистки настроени хора. За тях всички – турци, цигани, евреи, цветнокжи са наричани с една дума – МАНГАЛ. Без да се замислят какво означава това. Без да се замислят, че човека е преди всичко човек, а след това другите неща. Замислете се защо това е така? Защото аз най-чистосърдечно си признавам, че ако съм работодател и за мястото кандидатстват българин и циганин и циганина има по-голям опит, не съм сигурен, че ще го наема, а това си е вече дискриманция... И прочетете внимателно онази велика статия от е-бане.ком и се замислете дали ако ги вкараме в резервати и още повече се опитаме да ги изтласкаме, дали това ще задълбочи проблема или ще го разреши? Това е от мен. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th July 2025 - 04:08 AM |