![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 141 Регистриран: 29-September 08 Град: Пловдив Потребител N: 3014 ![]() |
Идеята ми е да пишем с по две думи за нещо странно, интересно, което не сме знаели до сега. Това може да са факти, статистики, клюки, каквото и да е, просто да си заслужава да го знаем.
Пример: Аз днес научих две неща, ровейки се в стари вестници: 1. Георги Първанов подписва 2004 година да влезем в НАТО, а 5 години по-рано, когато САЩ са бомбандирали Югославия, Първанов лично е писал писма на Милошевич за неговата подкрепа и лично е запалил американското знаме пред българския парламент. 2.Баташки(който е мажоритарен кандидат на БСП за народен представител) е бил на рождения ден на Садам Хюсеин и му е подарил ловна пушка.. Сега тия неща се случиха от политиката, но на такъв източник попаднах. Смятам, че ще е полезно да обменяме всякакъв тип информация, която ни е впечатлила по някакъв начин през деня. : )) |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 720 Регистриран: 29-April 10 Потребител N: 3818 ![]() |
Не ми се карай сега,не ти натрапвам мнението си,само го изказвам. ![]() „Ако някой обича някого, то тогава този някой ще заобича недостатъците на другия“ .... „Няма по-чисто чувство от това да обичаш някого въпреки недостатъците му.“ Звучи някак противоречиво. PS : Недей да философстваш толкова,престоят ти още толкова много любови и разочарования. Не прибързвай с изводите за това и онова.Има време. Така прозвуча, но не ти се карам, Kasiel ![]() „Ако някой обича някого, то тогава този някой ще заобича недостатъците на другия“ Обърни внимание на глагола в първото изречение. ''Заобичам'' е близък до ''обичам'', но има известна разлика. Освен това времената, които съм използвала, са различни. В първия случай - „Ако някой обича някого, то тогава този някой ще заобича недостатъците на другия“, глаголната форма е в бъдеще време. Т.е. действието (да се научиш да обичаш някого с ясното съзнание, че същият има недостатъци) ще се извърши в бъдещето (точно време не е определено- може 2 години, може 2 минути). Човекът има и добри, и лоши качества (повтарям се, необходимо е), но като че ли е по-лесно да приемем хубавото(доброто), отколкото нелицеприятното (лошото). Любовта често бива подлагана на изпитания- обстоятелствата се менят лесно, но за да разбереш, че наистина обичаш някого, трябва да съпоставиш Преди (началната ''розова'' фаза, която може да трае малко, а може и цял живот ) и Сега (когато не всичко е същото- обстоятелствата биват всякакви), за да усетиш(нарочно използвам този глагол) дали в действителност съществува любов, или си се заблудил в чувствата или мислите си. Отново неслучайно написах ''..или мислите си'', защото често хората ''обичат'' само защото ''така трябва''. Т.е. тук се намесват мислите от вида на: ''Не искам да умра сам. Трябва да имам някого до себе си.. '' и т.н. Надявам се, че схвана каква ми е мисълта по въпроса и защо се изразих по този начин. Изречението: „Няма по-чисто чувство от това да обичаш някого въпреки недостатъците му.“, написах напълно съзнателно, базирайки се на всичко, което съм научила за живота и хората (а повярвай, има още какво да разбера). Още нещо трябва да уточня, защото виждам, че съм криворазбрана. Никъде НЕ съм споменала, че става дума за мен и някого, към когото да изпитвам любовни чувства и да речем сексуално влечение. Не ставаше дума за гаджета, момчета (или момичета. НЕ съм лесбийка. Напълно нормална съм.) Говорех в общия случай, но въэ основа на опит, наблюдения и дълги размисли. Когато написах мнението си вчера (още преди да се почне това дълго обясняване), мислех за семейството си, защото те са всичко, което имам. Обичта може да бъде м/у майка и син, баща и дъщеря, дядо и внук и т.н. В моя случай: Научих, че обичта не пита дали я искаш или не. Няма по-чисто чувство от това да обичаш някого въпреки недостатъците му. ;] пак повтарям, говорех за семейството си. Естествено, че вие няма откъде да знаете, ако аз не ви кажа. Ето, правя го. : ) Силно се надявам, че изясних всички неясноти, които са се породили. Мненията се менят лесно и аз изказвам своето в момента на говорене(писане). Утре може и да не съм съгласна със сегашното си Аз, но това е риск, който не ме е страх да поема. ![]() -------------------- Are you watching c l o s e l y ? |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 10th May 2025 - 03:01 PM |