![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Тих Наблюдател ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 218 Регистриран: 13-January 03 Град: On a Wisconsin Death Trip Потребител N: 5 ![]() |
Нека тук да поговорим за другата музика която харесвате.Почти съм сигурен че никой не слуша само метал :punk: :punk: :punk: Аз лично харесвам някои от парчетата на Моби и Chemical Brothers.Въпреки всичко мнението ми е едно
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() :D -------------------- And the Raven, never flitting, still is sitting, still is sitting
On the pallid bust of Pallas just above my chamber door; And his eyes have all the seeming of a demon's that is dreaming, And the lamplight o'er him streaming throws his shadow on the floor; And my soul from out that shadow that lies floating on the floor Shall be lifted- nevermore! Edgar Allan Poe |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Да го караме подред:
1. Признавам, че част от метъла е тотално несъвместима с класиката, но ако има съвременна музика, която да има нещо общо с класическата, то това е метълът. Винаги има изключения, както сам посочваш, но аз говорех принципно. С едно твое изказване не съм съгласен - че гласовите данни били важни за всяка музика... Не знам в кой век живееш, приятелю, но ела в нас - ще ти запиша приказките и хиленето и след половин час ще спретна на компа такъв албум, че половината български рапъри ще се засрамят като го чуят. Същото важи и за повечето съвременни поп звезди - вокалите им са толкова филтрирани и компютърно допълвани, че на моменти чак се усеща. 2. Че linkin park не са виртуози, това няма нужда да ми го казваш... А че на концерт звучали по-добре отколкото на живо - това ми говори единствено за доста солиден overdubbing. Не съдя за всяко нещо по това колко е сложно за свирене (въпреки че там личи добрия инструменталист), просто гледам цялостното впечатление от композицията. Старите албуми на Metallica, примерно, не се отличават от по-новите с някаква виртуозност или заплетеност на изказа, обаче старите са истински метъл, докато последните са жалко печалбарство. 3. За комерса: Естествено, че всеки музикант иска да припечелва от работата си, но някои просто се увличат. Когато на преден план стои идеята за парите, музиката е изначално опорочена от стремежа на твореца да се хареса на максимален брой слушатели, тоест да направи музиката си възможно най-лесносмилаема. На Metallica бях фен дълги години, но напоследък ме разочароваха както никоя друга група. От истински законодатели на жанра се превърнаха в посредствени имитатори на разни аматьори, които не могат сами да си настроят инструментите. Не отричам приноса им до 91-а, но след това се подиграха с всичко, което бяха постигнали до момента. И какво като Cradle Of Filth подписаха със Sony? Ако според теб това е достатъчен повод да ги наречеш комерсиални, значи представата ти е твърде елементарна. Не отричам, че стилът им претърпя доста промени от 1998 насам, но промяната не бе драстична, нито сега ги слушат кой знае колко повече отпреди. А Rammstein не искам да ги коментирам въобще... Приятни са, но нищо повече - както казваш, музиката им е клише. Пък и те самите не се наричат метъл. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 20th July 2025 - 02:47 PM |