![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Poisoned ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1407 Регистриран: 12-May 03 Град: BG Потребител N: 101 ![]() |
Я да ви видим сега до къде се простират знанията и фантазиите ви...
Ще е хубаво да драсвате и по едно/две изречения защо сте дали съответния отговор. ![]() М/у другото под "по-развита цивилизация, живяла на Земята преди нас" разбирам теориите на Е. Блавасткая за анлантите и лемурийците. |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Pirate ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 786 Регистриран: 20-April 04 Потребител N: 460 ![]() |
Айде и аз да изкажа компетентно мнение.
Петър – книгите на Блаватска са издавани на български, потърси ги по антикварните книжарници – има една много голяма срещу Славейков. За Зиги и за Петър – не е лошо, че четете такава литература, но все пак мислете по-критично – все пак това са теории, които не са доказани и тези пичове са си ги изсмукали от пръстите, за да печелят пари – ако искате доказани теории четете Карл Сейгън и Стивън Хокинг. Сега, за да съм по точен защо не ми се вярва в теориите на тия ще се отплесна малко. Има една книга на Умберто Еко – Махалото на Фуко – горещо ви я препоръчвам. Там се разказва за едни пичове, които работеха в издателство, което бе ориентирано към езотерична литература. Но конкретно да ви разкажа за една случка от книгата. Двама от героите си говореха за Великата пирамида в Гиза и как всичките и параметри били космически и как отговаряли на не знам си какви вселенски закони. Тогава единия от тях каза на другия да погледне павилиона за вестници и му каза, че ако вземеш неговите размери и с малко фантазия и математически цифри – и за него ще кажеш, че има какви ли космически размери и мъдрост закодирана в построяването му. Даже мисля, че Би Би Си даваха един подобен филм – за това как определени хора спекулират с разни факти и се опитват да изкарват пари – и за да им се подиграят те казаха: в Ню Йорк – примерно – библиотеката и не знам си какви други сгради, ако ги свържем мислено и се получава формата на съзвездието Лира (примерно) това означава ли, че този който е правил архитектурния план е закодирал някаква мъдрост по улиците на града? Сега по темата: Аз лично не бих могъл да се изкажа категорично. Някой спомена за това, че ако са ни създали и напътствали извънземни, то тогава и тях някой ги е напътствал (вижте книгата на Артър Кларк – Една одисея в космоса – третира точно този въпрос) и пак стигаме до първопричината – има нещо което е създало всичко – веселената, земята звездите...дали ще го наречем случайност, бог, Висш Разум или каквото и да е не мисля, че някога ще го познаем и ще разберем, защо как и кога е създадено всичко. Между другото в Пътеводителя Дъглас Адамс казва, че ако някога го разберем това, вселената ще престане да съществува такава, каквато я познаваме. И казва, че на няколко пъти се е случвало някой да разбере за какво става дума?)) Така, че аз лично се доверявам на това, което твърди науката, ако някой ми представи по добри доказателства в полза на някоя от теориите – ще ги приема. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 12th July 2025 - 06:44 PM |