![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Годината си отива полека, та мисля е време да си дадем класациите.
![]() Rhapsody of Fire - From Chaos to Eternity Septic Flesh - The Great Mass Dream Theater - A Dramatic Turn of Events Vader - Welcome to the Morbid Reich Demonaz - March of the Norse Evergrey - Glorious Collision Obscura - Omnivium Arch/Matheos - Sympathetic Resonance Suidakra - Book of Dowth Stratovarius - Elysium -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Тая година на върха е проветриво и не мога да реша кой измежду тия двата шедьовъра
LAKE of TEARS "Illwill" MORBID ANGEL "Illud Divinum Insanus" следва да зимува там. За съжаление надолу нещата не са много читави, като изключим PRIMORDIAL "Redemption At the Puritan's Hand" - направо страхотен албум, поетично-епичен, бих го нарекъл, абе кара нещо под лъжичката ти да подскочи. Тия момчета са просто... ![]() Та, по амътните ми спомени през изминалата година имаше доста прилични албуми, но сега като си преглеждам папката и нищо от тях не ми изскача като нещо забележително. Ще се опитам да наметкам по няколко думи за което по ми е направило впечатление (в що-годе някакъв ред): SAMAEL "Lux Mundi" - доста сносен албум, на фона на това, което очаквах. Дори бих казал, че е приятна изненада, тъй като изглежда си "намериха нишата" и ще си копаят там. С песни като "In The Deep" обаче бъдещето е светло. ![]() SEPTIC FLESH "the Great Mass" - като че ли в началото бях с твърде големи очаквания тук и албумът не успя да ме "хване" (а и май излезе в един момент дето имах сто други неща като музика на главата и нещо ми бягаше по тъча). Как да е, поредната много силна продукция на гърчолята, макар че можеше и още. Тук обаче приятната изненада се оказа: SEPTIC FLESH "the Great Symphonic Mass" - много приятен бонус. Може би малко еднообразен на моменти, но определено си заслужава вниманието. Определено си личи как правят нещата с голяма любов. PESTILENCE "Doctrine" - като го чух първаначално и грам не ми хвана ухото. С течение на времето обаче ми "порасна" в ушите. Даже мога да кажа, че е по-добър от предния и определено доста по-близо до "Testimony" (примерно) макар и да няма изявени хитове. За сметка на това звучи адски хомогенно, едно цяло. VADER "Welcome To The Morbid Reich" - яко експлозивен, но и леко монотонен. При все доста по-добре от предния. STELL PANTHER "Balls Out" - забавен хард рок/хеви метъл. На фона на това, че тоя стил го бях "погребал" последните години, определено свежа глътка въздух. "Ду ю уонт ту би лайк Тайгър Уудс?" THE DEVIN TOWNSEND PROJECT "Ghost" - определено доста отпускащо и релаксиращо, другата част от този проект нещо не ми влезе, обаче. SEPULTURA "Kairos" - силните кавъри на MINISTRY и... the PRODIGY. Но не само. Доста читава тава, като цяло. ANTHRAX "Worship Music" - ейййй, тия се сетиха да издадат качествена тава след близо 20 години. О_О AUTOPSY "Macabre Eternal" - поредно силно, силно завръщане! тука имам проблем, че тоя албум е сто часа и трябва да го слушам на триесе почивки. BLOOD OF KINGU "Sun in the House of the Scorpion" - силен NS Black! Силен албум! VEKTOR "Outer Isolation" - още едва-що изпече, та не мога да кажа много, но определено е по-слаб от предния. HYPOCRISY "Hell over Sofia - 20 Years of Chaos and Confusion" - трябва и това да се спомене - the epic "Пешо" chants = WINNING! ![]() OMNIUM GATHERUM "New World Shadows" - стабилно, качествено. Има хляб в тия момчета, дано продължават да се развиват. DEBAUCHERY "Germany's Next Death Metal" - ташаклийски детец - те това е! И вокалчето много ме кефи. Въобще, дет метъл бандите в Германия винаги са били кът, но пък като изпече някоя и стъпва доста тежко. PAIN "You Only Live Twice" - голем ташак. Определено ми е вторият им слушаем албум, макар и по слаб от "Nothing Remains The Same", има няколко парчета обаче, които къртят, носят и извозват. ULVER "War Of The Roses" - след "Shadows Of The Sun" очаквах отново да бъда отвят... за (мое) съжаление обаче, в този албум са задълбали в музикантсване и онази блага меланхолия и спокойствие тотално липсва. Албумът не е лош, но просто ми звучи претенциозно. Достатъчно е добър обаче, за да не влезе в най-големите, така, разочарования: AMORPHIS "The Beginning of Times" - някакъв жалък опит за завръщане към "Tuonela" и "Am Universum", само дето в тоя албум друго освен дълга и продължителна "flat line" не чух. Сигурно има тук-таме някой читав акорд, но като цяло - ПЪЛЕН дроп. OPETH "Heritage" - като чух "The Devil's Orchard" и очакванията ми хвръкнаха до висините. Приземих се доста грубо като излезе. Пет пъти го преслушах и нищо не можах да чуя у него. Нямам и ищах да се опитвам да го мъча. Ще вкарам и няколко албума, дето излязоха на (почти) 31.12.2010 и избягаха по тъча (а и за да не изляза съвсем негативен от това "ревю"): CANVAS SOLARIS "Irradiance" - ами... май им се ичерпаха идеите. Доста безличен албум. AGALLOCH "Marrow of the Spirit" - ще ми се да кажа нещо по-положително но... просто ОК тава. Тези момчета могат МНОГО повече. ANIHILATED "Scorched Earth Policy" - адски захлебващата тава! Въобще, като траш метъл като че ли нищо по-смислено последната година. MACABRE "Grim Scary Tales" - определено яко са изтрещели с това кънтри, шибаните реднекове. ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 21st July 2025 - 12:22 PM |