![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 2 Регистриран: 29-June 03 Потребител N: 186 ![]() |
![]() Просто си дайте мнението за него! ![]() |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() I Am The Bloody Earth ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 515 Регистриран: 4-February 03 Потребител N: 25 ![]() |
Цитат(RAPTOR @ Jul 4 2003, 01:10 PM) Тъй като съм пристрастен ще бъда кратък - gothic metal-а обединява в себе си страшно много стилове, което го прави адски разнообразен. Готик ми е любимия стил и засега не съм намерил нещо, което да го замести ![]() Хехе, в случая говорим за чистия готик т.е. готик-рока, а не готик-метъла. Готик-метъла все пак е повече метъл с готическо звучене и мотиви, но си е метъл... ама айде да не обобщавам така лаишки. Като ви гледам тука само Peter има някаква представа за какво иде реч в готика... И Beelzebub. Като ви гледам примерите за "готик" групи на другите направо ми иде да се гръмна. Странно защо всички забравят Bauhaus, които са кръстниците на готика. Те са истински готик. Както и Fields of the Nephilim. Просто повечето от съвременните "готик" групи имат само далечни забежки към този стил, който е произлязъл от пънка и има всички типични за тази музика приоми... с тази разлика, че философията и някои други неща се променят и всичко става мрачно и безчувствено, без агресия, спокойно, но спокойна лудост, жестокост, "извратеност"... Crematory не могат да бъдат дори приближени до готика и то по никакъв параграф. Съвременния блек (btw - много са ми смешни блекове, които твърдят, че готика е глупост, но...) е многократно повече повлиян от готика отколкото тази doom/death група... Та да уточня - готика произлиза от пънка, и се оформя като почти самостоятелен екстремен стил, но всички симфонични, псевдо-класически и подобни групи (Nightwish, "класическите" неща на Lacrimosa) са само повлияни от този тип култура (btw - Nightwish са по-малко готик дори от Korn, не ме карайте да се смея). В момента готика и индъстриъла и дарк-фолка са отделени в една и съща сцена в Англия и Америка (и Азия), а само в континентална Европа се смесва с "имитации" на симфонична музика. Eдна доста разкрепостена и обширна статия относно готика има тук. Този коментар е бил редактиран от Metanoia на Jul 5 2003, 02:37 AM -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 13th July 2025 - 11:59 AM |