![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 208 Регистриран: 16-June 14 Потребител N: 4459 ![]() |
Нека всеки да посочи своят фаворит за тази година.
За мен категорично е Under the Red Cloud на Amorphis. Обложката не струва,но важното е че съдържанието си струва! ![]() https://www.youtube.com/watch?v=v0inkpk2u2c https://www.youtube.com/watch?v=hhQXdoT0-BM |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 2 Регистриран: 22-November 15 Потребител N: 4566 ![]() |
Слаба година? Това е първата година от доста време насам, когато ми е по-интересно да слушам нови издания вместо стари! Dodheimsgard направиха
един от най-големите метъл албуми въобще и е направо срамота, че това нещо не получава повече внимание. Албум, който ще се върти с години със сигурност. Гърците от AWE издадоха огромен дебют, който препоръчвам да се слуша: нещо като по-интересните моменти на Deathspell Omega примесени с апокалиптичната атмосфера нашумялите caverncore тресни от последните години и едно две залитания към Voivod и Ved Buens Ende; още един албум в който да потънеш и да се загубиш. Новия Iron Maiden още не смея да го слушам (само си представям как последната песен е 10 минути само EMPIRE OF THE CLOOOOOOOUDS -- EMPIIIIIRE OF THE CLOUUUUDS -- EMPIRE OOOOOOF THE CLOOOOUDS и т. н. и т. н.), но пък Satan направиха един от най-свежарски звучащите традиционни метъл албуми от... предишния им насам, хах. Не съм си и представял, че толкова много още може да се направи с този стил - брилянтните двойни китарни атаки в откриващата песен, обръщанията в ритъма, песен като The Devil's Infantry, където първият куплет звучи като нещо, което друга група би сложила някъде по средата на песента, може би най-силните части за бас китара, които съм слушал в метъл албум някога... Въобще предоволен съм от тази година и нямам търпение за следващата. От изброените чух само Myrkur и Arcturus, като първият ми дойде доста незавършен - имаше готини рифове и части, но в повечето случаи песните като цяло стояха доста слабо скалъпени, като една купчина нахвърляни идеи... Много реклама за сметка на твърде малко усилия ми се струва цялото това нещо - онова видео където момичето едва свиреше собствените си рифове на зле настроена китара беше леко нелепо. Arcturus-а ме грабна адски много с първите 3-4 песни, но след това не беше особено интересен. Концепцията ми харесва, вокалите ми харесаха, рифовете и припевите бяха в по-голямата си част добри, но на практика нещо не ми се получи с този албум. P. S. Sadist? Не знаех, че още са активни... Ще се преслуша задължително. P. P. S. А, и още нещо, което трябва да се спомене: безсрамния rip-off на Leprosy и Spiritual Healing, който направиха Gruesome. ![]() P. P. P. S. А пък извън метъла, последния Oneohtrix Point Never колко е жесток... |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 1st May 2025 - 03:46 PM |