![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 261 Регистриран: 13-April 04 Град: Варна/София Потребител N: 451 ![]() |
Някой има ли нещо на ум по темата
"Не всички можем да сме богати, знатни и красиви, но всички можем да бъдем добри" - Конфуции Есе Като цяло има няколко неща, които ми се въртят в главата като подтези, които трябва да се засегнат -доброто не е даденост. хората се раждат 50/50 добри.. -доброто изисква усилия - трябва да се стремим към него.. -парите и красотата не за гарант за добро.... -красотата лъже - някакъв пример може, колкото като да има такъв, защото ми го искат... Изобщо, някой сеща ли се някакъв пример, който е подходящ по темата - исторически би ми допаднал най-вече. Или пък някакъв цитат на известна личност, която също да е по темата... за да се поразчупи малко, да не е сухо есето... |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() XX ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 897 Регистриран: 4-December 03 Град: София Потребител N: 342 ![]() |
Отдавна идеята, че всички можем да бъдем добри, за мен е химера.
Доброта без богатство, красота, знатност и тъй.н. е определение с директна препратка към думата мъченичество. Богатство, красота, знатност... съчетано с доброта си е чиста безволевост Малодушие Добродушие Овчедушие. И тъй като в частта от цитата - "...всички можем да бъдем добри" аз тълкувам добротата по най-крайния начин, ще е хубаво да се уточня. Добра за мен е котката, която ми позволява да я галя без да ме хапе(много) въпреки, че често не съм много внимателна. Добро е слънцето, когато ме стопля, но е и когато изгаря кожата ми. Добър е шофъора, който ми дава път да мина, но не и когато изплисква кална локва върху мен. Добро е това, което не ми причинява зло. Нито едно същество не би направило нещо, което ще е в негова вреда, за да стори добрина на другиго. Всички можем да бъдем добри? - Не! И точно напротив всички можем да бъдем богати и...тъй.н., но не по материалният начин. -------------------- [color=orange]snishki v gryf
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 26th July 2025 - 10:48 AM |