![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 21 Регистриран: 9-December 04 Град: Sofia Потребител N: 688 ![]() |
INTERESUVA ME KAKVO MISLITE ZA JENSKITE VOKALI PO PRINCIP- I KAKVO E TQHNOTO MQSTO V METAL MUZIKATA.
Lady of Fire -------------------- YOU CAN'T LOSE WHAT YOU NEVER HAD
~Lady of Fire~ |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Цитат Макар и по-малък процент, женските вокали са ужасно много в метала. Някак си просто не можем да спорим по темата. Ако нямаха място, по-вероятно не щеше да ги има. InsArt†ure, съгласен съм с теб, бих допълнил само, че може би това е едно естествено развитие на метъла. В крайна сметка това е музика, която се слуша и от жени (не са много, но ги има), закономерно е и те да започнат да се включат активно на метъл сцената. Сега за това колко чувство вкарват в пеенето е относително. Не съм сигурен за всички групи с жени вокали, но за повечето мисля, че точно те (жените) не са творческите личности в групата, не пишат текстовете и музиката и съответно не са толкова съпричастни към изпълнението. Таря например казва, че не може да пише нито текстове, нито музика, но познава толкова добре Туомас, че все едно тя ги е писала и ги изпълнява с чувство (да вземем например Dead Boy's Poem). Има и нещо друго, именно това че метълът е мъжка музика ги подтиква да са изключително амбициозни и да развиват техниката си на пеене, затова и повечето имат доста сериозно вокално образование, което не може да се каже за много от дори големите вокалисти. Наистина чувството, докато пееше може би е най-важно, но веднага след него е техниката. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 22nd July 2025 - 09:03 PM |