![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 330 Регистриран: 18-April 04 Град: Bulgaria, Sofia Потребител N: 457 ![]() |
Според мен е така . Дайте своето мнение!
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Днес наистина всичко е по-достъпно. Не знам дали това е за по-добро всъшност. Можеби е прекалено достъпно. Например музиката. Аз не мога да правя сравнение с по-ранни години, но от моя мизрен 5-6 годишен опит съм си извадил някакви изводи. Дори през 98-99-00та година нещата бяха доста по-различни. Никой нямаше толкова бърз интернет, ако искаш да слушаш музика - трябваше да си я купиш, било то и на пиратски носител. Аз колко касети съм си накупил по това време, еби му майката! Седят тука на едни купчини и гният. Обаче съм ги купил само от абсолютна фенщна. Когато формирах музикалния си вкус нямаше кой да ми казва какво да си търся. Всичко от списания се изнамираше. Колко от любимите ми сега банди съм прослушал заради някое позитивно ревю в ХАОС - The Haunted, Stampin' Ground, In Flames, дори Machine Head потърсих отначало, защото някой ги беше споменал покрай Sepultura и Pantera. А някои албуми съм ги търсил адски много, да речем първия албум на Merauder. Имам го само на някаква презаписана касета на която аз съм принтирал обложка. И за това нещо съм дал пари. Сега е по-различно - drag&drop направо целия folder през Flash FXP от mm.gen.wazzzup.net, слушаш набързо, без да запомниш имената на песните дори и си мислиш, че можеш да имаш някакво мнение... и после следващия албум който някой ти е препоръчал и така - 1991234787513 GB mp3ки. Обаче накрая какво си "слушал" всъшност? Някой фен като мен, примерно точи mp3ки на Merauder от SoulSeek цяла нощ*, качва ги в data.bg, поства в форума, идва някой идиот като Педал Скапан™, сваля ги, слуша набързо и казва авторитетно "m3r4ud3r Su{ks!!!11". WTF!?!? Според мен прекалената достъпност донякъде убива "душевността" на музиката. Не знам доколко това не е "чесно", защото нещата стоят по начина по който стоят не случайно, а и от достъпността печеля и аз, защото мога да слушам любимата си музика, но някак си ми се струва, че нещата сега са някак си по-безлични.
Колкото до конкретния проблем на темата: не, не мисля, че ни е по-лесно. Нито пък на по-старите де. Просто нещата са различни. Всяко поколение си има своите проблеми и не бива те да се подценяват от страни. *Чесно казано като го свалих и го изслушах получих един малък оргазъм. \m/ Merauder \m/ -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 05:12 AM |