![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Pirate ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 786 Регистриран: 20-April 04 Потребител N: 460 ![]() |
От 1 януари, 2005 година, тютюнопушенето на обществени места ще бъде строго ограничено. Тъй като все пак сме в България, а както знаем Ганьо Балкански види ли надпис НЕ..., той веднага почва да прави това нещо, все ми се струва, че поне в начлото тази ПОЛЕЗНА за обществото ни инициатива ще бъде малко алтава.
Вие какво мислите за висчко това? Подкрепяте ли идеята, че НАГЛОТО племе на пушачите трябва да бъде мачкано? Как мислите, че би трябвало най-ефективно да се подходи, за да се ограничи наистина пушенето на обществени места? Абе като цяло изкажете мнение... пушачи ![]() |
|
|
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Цитат(Feanor` @ Jan 12 2005, 12:03 AM) Цитат Истинските губещи са 20 милона пасивни пушачи, които умират всяка година, Това е така, но разсъждаваш откровено наивно. Мислиш ли че управляващите са се загрижили за здравето ти ? Не ти ли е минавало през ума колко неща се правят заради пари ? Факт е че бизнеса губи от това, независимо кой го тръби и кой си плащаЗащо смяташ, че ми дреме за целите на някого си, при положение, че аз печеля от това? ![]() Сериозно... Ясно е, че законът не цели само и единствено да опази горките непушачи. Не мисля че това е интересната част, обаче. Въпросът е как точно ще бъде приложена новата реформа. Допреди 1-2 месеца слушахме закани и обещания как от 1-ви Януари 2005-та ще дишаме спокойно, ще махнем противогазите и как, едва ли не, урановите замърсявания в Курило ще намалеят... Дотук добре! Точно преди седмица някъде обаче дочух по телевизията някой да се изказва, че законът не бил особено приложим, защото в село 'Торба Лъжи' (име - култ ![]() Според мен ефектът би бил налице ако се започне малко по-постепенно прилагане на закона. Като начало трябва първо да се създатат и маркират зони за непушачи, университетите, гарите, летищата и т.н. обществени сгради, където контролът да е наистина строг... "А си палнал, а олекваш с 50 точки!" После, да се предвидят някакви облегчения (било под формата на % от данъците или нещо такова) за заведенията, които осигурят подобни зони за непушачи, или въвеждане на специална такса за тези които не го направят. И накрая, всички новостроящи/новооткриващи се заведения задължително да са събразени със закона (зони, вентилациии т.н.), иначе просто да не се дават одобрения на проектите. -------------------- meh.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th July 2025 - 09:32 AM |