![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Poisoned ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1407 Регистриран: 12-May 03 Град: BG Потребител N: 101 ![]() |
Interesno mi e kakvo vi e mnenieto za USA, za tqhnata politika.. dali bqha pravi da napadat Iraq i kakva vsu6tnost be6e istinskata pri4ina? Kakvo mislite i za vsi4ki tezi promivki na mozuci s filmi i t.n.
A... interesno e 4e Bu6 e edin ot nai-tupite prezidenti za izminalite desetiletiq, ne6to za koeto mu se podigravat dosta hora ![]() |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
protocol down ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1855 Регистриран: 12-January 03 Град: Пловдив Потребител N: 4 ![]() |
Аз малко ще изместя темата. Искам да Ви разкажа за впечатленията на кумците ни, които живеят в USA вече 8 години. Направо минавам по темта, според дъщерите им (на 13 и 16) българските ученици правят изключително лошо впечатление. Защо?
Еми те забелязват, че тук някфи пешлеменца на по 13 години пушат, пият и т.н. Занимават се с всичко, но не и с учене. По цял ден си говорят по GSM-ите и въобще не мислят за учене. След срещата на двете... уф, незнам какви ми се падат... американки ![]() ![]() Те - Мария и Зорина (така се казват) искат да седнат и да си говорят с хора на тяхното интелектуално ниво, не им е приятно да излизат със тъпите гъзарки. И само за сведение: В техните училища ги занимават толкова много с разни домашни работи, че в най-добрия случай можеш да свършиш със задълженията към 10 вечерта. Разкакзват ми как им протича деня: Стават в 5.00 (!!!!) и се къпят, за да се събудяд и да са свежи. Започват училище, прибират се, ядат, въобще не сядат пред тв-то, започват да учат, свършват в 11-12 часа (вечерта) и най-много да си пуснат компютъра, за да си проверят пощата за 10 мин. И пак така.. Събота и неделя пак не протича по друг начин. Почти само учене е при тях, а тука на нищо не прилича, "учим" по няколко часа, пребираме се, сядаме пред компютъра, най-много 2 часа да поучим и това е... Готови сме, еми не става така. В USA ако те хванат да пушиш/пиеш, което между другото е почти невъзможно, защото, за да си купиш алкохол/цигари трябва да покажеш лична карта, че си пълнолетен, следва голямо наказание. При това там не можеш да накараш някой пълнолетен да ти купи пиене/цигари. Цитат Абе в Америка ако аз видя съученика си да пуши (дори и да ми е най-добър приятел) отивам на първия уличен телефон (защото там нямат GSM от 10 годишна възраст) и звъня до плицията - това ми каза Мария (16 годишната). И всички са така. Аз само ще кажа, че ми е писнало от хора, които плюят по напредналите държави и не само... Ние българите имаме едно качество: Постоянно повтаряме колко сме работливи и незнам си какво, а като стане въпрос за работа се ослушваме. Писнало ми е от коментари от типа: "Тея тъпи американци", "по цял ден ядат", "само мързелуват", "тъпи са" и т.н. Ако това е вярно защо са най-успялата нация/държава. Не, не ми казвайте, че не са нация. Точно това са. А щом са тъпи и дебели защо всички се стремят да избягат в USA?!?! Америка/американците rulz! И нищо не може да ме разубеди. Както каза bgm, животът е несправедлив... И аз добавям... по-силните оцеляват. В случая USA са по-силните и те ще оцелеят. Както в природата... P.S. Искам да добавя нещо, което споделиха с мен така известните кумци. В Америка като си купиш дреха може да я върнеш след 1 месец и ще ти върнат кинтите. И разбрали за това, българите веднага измислят типичните тарикатски номера. Взима си някой българин обуви за 400 $ по случай някакво събиране и след него ги връща с довода, че му били неудоби. Естествено взима си парите обратно и е щастлив. P.S. Отношението към ближния в USA е страхотно (въпреки, че вие май-говорихте за по-друг вид отношение). Там с влизането в някой магазин веднага те посрещат любезни дами с усмивка, поздравяват те и т.н. Чичо ми си вървял по улицата и постоянно хората спирали и го питали дали няма проблем, а той просто си е ходил. И там няма нищо ангажиращо ако ви кажат: "Здравейте, много сте красива", усмихваш се, казваш благодаря и продължаваш, все едно не се е случило нищо. Уххх... и аз незнам защо го пиша това, но мисля, че щом ще говорим за USA е хубаво да го знаете това. P.S. Ако не разберете нищо, повередата не е във вашия телевизор. А в мен. ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 17th August 2025 - 11:59 AM |