![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Нещо напоследък съм се вманиачил все по финландски (и скандинавски като цяло) групи. Я сега всеки да изброи любимите си или тези, които знае, че да ги чуя и аз. Дано науча поне една две нови, щото вече имам чувството, че ги знам всичките и имам всичко тяхно...
-------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Badmotorfinger ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 598 Регистриран: 6-January 05 Потребител N: 713 ![]() |
Не ме убивайте с камъни за старата тема, ама айде и аз да се изкажа
![]() Скандинавските като цяло са един тон, затова само фините ще ги споменавам... пък и те са ми на сърцето, че им езика им съм учил за кратко ![]() Sentenced - Това май е първата финска група, която прослушах. Е, беше заедно с Nightwish, ама от години не са ми група ![]() (Не видях дотук никой да ги спомене, а те са такава голяма банда, срамота...) Amorphis - След "Elegy" само отделни парчета ме кефят, ама "Tales from a 1000 Lakes" и EP-то "Priviledge of Evil" (на което съм горд притежател на оригинално CD, въпреки малобройният тираж ![]() Thergothon - Оригинаторите на фюнеръл дуум метъла, нямам какво повече да кажа. Moonsorrow - Абсолютни веселяци, много готино комбинират метъл с фински фоклор, особено ме кефят албумите "Suden Uni" и "Kivenkantaja". Beherit - Тук визирам само "Drawing Down the Moon", защото на тях всеки албум им е различен - този е вторият и е последният им блек метъл албум (след това минават към разни електроники) - нихилистичен, с доста прости рифове и структури на парчетата, но супер ефективен. Ajattara - Доста оригинални като стил, аз лично не мога да ги определя. Има блек, има дет, има дуум... бе тежко и мрачно си е ![]() ![]() Харесвам и разни яки фински олд скуул блек метъл и фюнеръл дуум банди като Clandestine Blaze, Satanic Warmaster, Behexen, Shape of Despair, Skepticism, My Shameful .... -------------------- Get a gun & have fun !
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 06:03 AM |