![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Ето една нова тема от мен. Кои според вас са 10те най-добри записани на какъв да е носител концерти на всички времена. Ето моята класация:
1. Deep Purple - Come Hell Or High Watter 2. Rainbow - On Stage 3. Nightwish - From Wishes To Eternety 4. Blind Guardian - Imaginations Through The Looking Glass 5. Iron maiden - Rock In Rio 6. Black Sabbath - The Last Supper 7. Ozzy - Live At Budokan 8. HammerFall - One Crimson Night 9. Alice Cooper - Brutally Live 10. Cradle Of Filth - Heavy Left-Handed and Candid -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Сега като гледам кои групи съм написал, както и бандите от другите постове (в тази тема и по-старата от 2003), забелязвам, че преобладават класическите рок групи от 70те. Това предполагам е така, защото някак си те звучат на живо много по-добре като импровизации, което за мен е най-важното в един концерт. Факт е, че повечето нови групи по-скоро се опитват да докарат песните си във възможно най-близък вариянт до този от СDто. За някои банди това е обяснимо с оглед стила им, който има някаква точно определена стилова насоченост, която изключва импровизациите. Но при другите не е така и все се чудя не са ли достатъчно добри музиканти да си позволят да разнообразят малко песните си на живо? За самите тях не е ли интересно да го направят, най-малкото за да се измъкнат от монотонноста на сет листата, която изпълняват стотици пъти. Песен на Deep Purple например изпълнявана на живо никога не звучи по един и същи начин, в частност никога не съм чувал едно и също соло на Ричи Блекмор. Именно той ме е вдъхновявал толкова много с импровизираните си сола от Come Hell Or High Watter, това е истинският китарен гений, музиката се лее от него без да се замисля и старае. Всеки що годе сносен китарист след сто изпълнения на една и съща мелодия може да я овладее и изсвирва без проблем, но това са вече машинални движения не е свирене. Жалко наистина, защото от повечето групи, които слушам не съм чувал изключително разнообразен концерт. В повечето случаи изпълняват песните си по същия начин, по който звучат и в албума.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 01:30 PM |