![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 562 Регистриран: 23-April 04 Град: София Потребител N: 461 ![]() |
... от два дена зяпам тоя сайт - много готини анализи има, та това за циганите ме впечатли:
първо и второ -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
protocol down ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1855 Регистриран: 12-January 03 Град: Пловдив Потребител N: 4 ![]() |
Цитат Re: Цръна маца, Бел котак... в апартамент (Резултат: 1) от katakana Изпрати съобщение Статията е слабичка, честно казано. Добри, имаш доста непълно мнение за циганите според мене. Базирано на гетата в София и другите големи градове. Болшинството от циганите в България обаче живеят съвсем не в гетата и Добри, наистина изобщо си нямаш понятие как живеят те. 1. Циганите по селата като болшинство работят в селското стопанство - имам директни наблюдения. Разбирам, ,че кражбите са по-атрактивни за статия, но крадат единици от селското население цигани. 2. Циганите по градовете постепенно се интегрират - знам Добри, не ти се иска, защото ще си изгубиш една от главните теми за писане, но е така. Все по-често виждам добре облечени и възпитани цигани, а всяка сутрин наблюдавам децата им как отиват на училище с чантите на гръб. 3. Много цигани работят в промишлеността - лично аз работя в голям немски завод в България и всеки ден си имам работа с цигани - справят се с работата точно толкова колкото и българите - малко по-лошо отколкото се иска на работодателя и малко по-добре отколкото им се плаща. ![]() Проблема, Добри е, че "интегрираните" цигани са невидими - не се набиват на очи, защото са облечени като всички нас. Не попадат в криминалната хроника, не се опитват да ти пребъркат чантата, даже и при преброяването на населението най-вероятно се записват като българи (каквито всъщност са - другото е расизъм). ^^^^^ много правилно спред мен -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 02:55 PM |