![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Абе на скоро прослушах Rhapsody и сега търся банди в тая насока. Нали се сещате: епически битки, могъщи дрокони, безсмъртни герои, Мрачен крал.
Кажете ми някои подобни групи. |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 148 Регистриран: 20-December 04 Потребител N: 701 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ Mar 2 2005, 11:10 AM) Цитат(The Jolly Roger @ Mar 2 2005, 01:03 PM) Каж` ми къде е тоз` пауър та да ти повярвам. Навсякъде. Отвори си ушите и слушай. Stratovarius са далеч от класическата фраза на Judas Priest или Iron Maiden, та да минават за хеви метъл, още повече като вземеш предвид спецификата на изразните средства, с които си служат: скорост и постройка на китарните партии, типа вокали на Kotipelto (който едва ли не е еталон за пауър вокалист), неизменните двойнокасови барабанни партии... и т.н. А не! Тука доста ще поспорим. Групи като Стратосите, Helloween, Gamma Ray за мен не са пауър, просто еволюция на хеви метъла. За мен една чисто пауър група са Lost Horizon, Rhapsody, Blind Guardian и дори Rosebourg от българска страна. Това са групи, които се отделят прекалено от нормалното хеви звучене с цел по-голяма мелодичност и разгръщане на своите музикални фантазии. Това наистина частично го има и в Стратовариус, но техния стремеж е повече към рок звучене и лек музикален прогресив повей. А като цяло Стратосите за мен винаги са били мелодичен спийд/хеви метъл. От друга страна винаги стоят и групи като Manowar, Hammerfall и Running Wild. Които въпреки своето сто процентово хеви звучене използват пауър идеологията в текстовете си. Някой ги определят като хеви други като пауър, а Manowar и Чукопадите сами се определят за true metal. Като цяло излиза, че пауъра е просто един комерсиален похват за намиране на пазарна ниша на новите еволюирали хеви групи. Това е: пауъра е просто едно ново продължение на хеви метъла, а за мен лично е обидно да наричаме старите хеви и спийд/хеви групи с този честно казано глупав термин. Между другото не ми се щеше да споря по следния въпрос, но Blashyrk преди време ме застреля словестно, като обяви, че Джудас са пауър, и все още е обеден твърдо в това. ![]() -------------------- Fly our flag, we teach them fear,
Capture them, the end is near! Firing guns they shell burn, Surrender or fight there's no return! |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 17th July 2025 - 03:00 PM |