![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Кажете какви чужди езици владеете и какви бихте искали да знаете? Аз в момента се интересувам от финландски, ако някой може да ме насочи към някоя школа, в която се преподава този чудесен език ще съм му благодарен. Иначе знам немски и английски. Интересното е, че в момента съм доста по-добре с английският, въпреки че официално съм го учил само две години и то в 6 и 7 клас, но музиката филмите, компютърът ми дадоха доста добро обучение по този популярен език, лошото е, че не ме научиха да го пиша грамотно
![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 560 Регистриран: 19-November 04 Град: München Потребител N: 667 ![]() |
Цитат(The Forsaken @ Mar 6 2005, 04:05 PM) Какъв е смисълът да се хвалиш колко много езици знаеш? Езикът е само СРЕДСТВО, по важен е умственият багаж! А най-универсалният език на света е математиката ![]() хей, това е вярно! математиката е най-универсалният език, владееш ли го? аз малко. но сега и една лингвистично гастрономична добавка по темата. едно лято скитахме из франция без цел, както трябва да е. след няколко седмици и с един нещастен разговорник бях научил някои ключови фрази. един ден се отзовахме в авранж, норманди, пак нямаше нищо за спане никъде, хеле, намери се един човек да нии приюти в къщи (срещу заплащане, естествено). по-голямата част от французите не знаят друг език, освен френски; от тях според мен поне половината не знаят, че има друг език освен френски. в гаража показах от немай къде една бутилка сидър (ябълково вино) на домакина, някак сконфузен, бях я купил от един смотан супермаркет. оня ме изгледа съжалително, изчезна за минута и след това вече бяхме на масата, за да опитаме сидъра на домакина, половин шише. като го свършихме разговорът съвсем потръгна, какво сме си говорили и как не знам; после се появи още едно шише сидър, то е слабо, мисля към 10 градуса (някой, ако знае да поправя), леко газирано, това много обистря мисленето, към края на шишето говорех перфектен френски или поне така си мислех, във всеки случай се оплаках на домакина, че не съм могъл да се ориентирам в пазара на калвадоса (ябълкова ракия, за който не знае). хоп, и калвадос се появи отнякъде, взехме и него да опитваме. след няколко чашки, домакинът неочаквано изтърси "знаиш ли кво, след толкова много години, нямам вече нищо против немците (ние бяхме с немски номер тогава), простих им вече." (трябва да сме говорили и на малко английски, иначе не мога да си представя как съм разбрал такава сложна фраза). а, това ли било, става ми ясно защо се държи тъй дръпнато през цялото време. не бой се бе, ние сме българчета. аааа, така ли, хайде още по един калвадос, после още един май, после всичко ми е като в мъгла. сутринта беше свежа. -------------------- no more credits from the liquor store
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th July 2025 - 11:07 AM |