Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
> Какво разбирате под "готик", В музикален аспект
Angermeans
коментар Mar 9 2005, 09:49 AM
Коментар #1

Badmotorfinger

Група: Потребители
Коментари: 598
Регистриран: 6-January 05
Потребител N: 713

Понятието "готик" непрекъснато го използват в метъла и рока за дефинирането на стила на дадена група. В последните 10 години масово запонаха да се появяват метъл групи, които включват в музиката си женски напевни вокали, клавири, цигулки и т.н. и на повечето такива банди им лепват етикета "готик метъл".

Само дето повечето метъли не знаят, че не е съвсем правилно тези групи да се определят като готик, защото "готик" са били наричани групите от пост пънк вълната в самото начало на 80те (даже края на 70те) като Bauhaus, The Sisters of Mercy, Joy Division, London After Midnight, Love and Rockets, Siouxie and the Banshees... Този стил го наричат още ню уейв (аз лично разлика между готик и ню уейв не правя, но според някои и такава има), а успоредно с него започват да се развиват и стилове като индъстриъл, дарк уейв, ембиънт и така нататък. От имиджа на тези групи тръгва и готик модата на обличане и изобщо движението на готите.

Та мисълта ми беше, че групи като Lacrimosa действително си имат готик звученето, но такива като Tristania, Lacuna Coil, The Sins of thy Beloved, Nightwish, After Forever и подобни нямат нищо общо със старите готик банди (въпреки че и аз доста харесвам някои, примерно The Gathering и Theatre of Tragedy). А пак всички ги определят като готик метъл, което ми е малко странно.

Все тая де, просто ми направи впечатление, че и в този форум някои хора доста свободно използват понятието и исках малко да обсъдим темата. Надявам се, че съм бил полезен на някои от информационна гледна точка...

--------------------
Get a gun & have fun !
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Отговори
Angermeans
коментар Mar 9 2005, 03:38 PM
Коментар #2

Badmotorfinger

Група: Потребители
Коментари: 598
Регистриран: 6-January 05
Потребител N: 713

Ха, бе пак Lacrimosa са 100 пъти по-готик от After Forever примерно.

Цитат
...аз лично харесвам точно този стил музика, защото намирам, че приляга на душата ми...чувствам се в свои води, когато слушам любимата си група, а и други групи, приличащи на тази. Но никога на мен лично не ми е бил огромен проблем това да разбера защо точно готик или нещо от този сорт.Освен това страшно ми допада готическия архитектурен стил..красив е..

Прекрасно, радвам се за теб... ама пак групите които слушаш по-удачно би било да бъдат наречени atmospheric metal, както Warrior of Ice предлага, защото като звучене нямат нищо общо със старите готик групи.

Това е все едно Mortician да излезнат и да кажат, че свирят blues metal tongue.gif . Както и да е, това е малко загубена кауза smile.gif

--------------------
Get a gun & have fun !
Go to the top of the page

+Quote Post

Пишете в тази тема
Angermeans   Какво разбирате под "готик"   Mar 9 2005, 09:49 AM
Beerzebub   Еми, на повечето банди с женски вокали обикновено ...   Mar 9 2005, 10:18 AM
Warrior Of Ice   Цитат(Angermeans @ Mar 9 2005, 09:49 AM)Та ми...   Mar 9 2005, 10:21 AM
The Forsaken   Ами това че почти всяка група с женски вокал е гот...   Mar 9 2005, 10:39 AM
Sturmfuhrer   Няма да обяснявам дълго, но да сложиш Nightwish и ...   Mar 9 2005, 11:09 AM
Warrior Of Ice   The Forsaken, това, че нещо е написано някъде, не ...   Mar 9 2005, 11:16 AM
Mort   Абе то и Nightwish слава Богу са доста далече от г...   Mar 9 2005, 11:23 AM
Nightwish   Не мога да разбера какво толкова винаги Nightwish ...   Mar 9 2005, 11:32 AM
Warrior Of Ice   Цитат(Nightwish @ Mar 9 2005, 11:32 AM)П.С. С...   Mar 9 2005, 11:37 AM
Dragon's Bride   четох до тук ...ами Ицо казал си го както трябва ...   Mar 9 2005, 11:45 AM
Lethe   Според моите наблюдения всеки неграмотник лепва ет...   Mar 9 2005, 11:45 AM
Nightwish   Да, не отричам , че е така..Просто искам да кажа, ...   Mar 9 2005, 11:46 AM
KpuTukA   Те тук бая е изписано. Според мен лично това, че ...   Mar 9 2005, 12:51 PM
Angermeans   Ха, бе пак Lacrimosa са 100 пъти по-готик от After...   Mar 9 2005, 03:38 PM
Vaskes   Сега последно The Gathering готик ли са или doom, ...   Mar 9 2005, 05:12 PM
Sturmfuhrer   ЦитатПравото на лично мнение не представлява оправ...   Mar 10 2005, 09:49 AM
KpuTukA   В интерес на истината харесвах на времето един от ...   Mar 10 2005, 10:28 AM
Angermeans   Цитат(Lord Ash @ Mar 10 2005, 07:49 AM)ЦитатХ...   Mar 10 2005, 11:31 AM
Sturmfuhrer   Сори, прочел съм, че са по-яки! Моя грешка...   Mar 10 2005, 08:51 PM
Dagon   PARADISE LOST   Mar 14 2005, 03:04 PM

Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 20th July 2025 - 07:39 PM