![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 71 Регистриран: 18-January 05 Потребител N: 727 ![]() |
Сега да ви върна малко в българската история. Кой български владетел мислите, че е най-великият - този който е постигнал най-многo за нашата родина? Можете да кажете някой както от българските ханове, както от българските князе, царе така и от някои български държавни глави след освобождението. При много личности България е постигнала много, но коя смятате че е най-великата личност за България и защо?
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Pirate ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 786 Регистриран: 20-April 04 Потребител N: 460 ![]() |
Вижте сега, гледам тук много мнения, ама спора леко се измества към това дали е е било велико или не управлението на Симеон.
Значи, навремето ме приеха в СУ с оценка 5,50 по история ![]() След това 5 години съм учил горе доло в тазо обалст, ама не съвсем. Както и да е, ще се опитам да ви направя един кратък кометар. Симеон наситина изтощава до крайност странта - след неговото управление не се съвземаме напълно нокога, за да се стигне до момента, който византия ни размазва. От друга страна - едно управление не е само войни, а най-вече изграждане на култура - тук твърдо мога да заявя, че имено по времето на Симеон - културата в България достига на наистина прилична висота и именно благодарение на това успяваме да оцелеем през византийското владичество - просто той формира основата и фундамента, на който стъпва народа ни. Това е неговият огромен принос за странта - най-малкото вижте от историческите свидетелства, че Византия доста се е съобразявала с него ![]() От друга страна той идва на власт след един горе долу доста спокоен период и има възможността д асе възползва от доста ресурси ![]() Ето зашо, аз се кефя най-много на Калоян, щото той след като сме били сума ти и време провинция на Византия - успява да направи силна армия, именно благодарение на неговата основа, Иван Асен успява да постигне успехите си. Всеки обаче си има своето мнение - няма най велик - просто вески има различен принос - но наистина на Симеон, като че ли е най-комплексен:) Все пак мен Калоян ме кефи повече:) Щото е бил по-голм изрод:) |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 22nd July 2025 - 04:51 AM |