![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 209 Регистриран: 18-August 03 Град: Popovo / VT Потребител N: 237 ![]() |
Сега слушам Nirvana, че ми дойде на ума да питам, според вас, защо се самоубива Kurt Cobain, само на 27 години. Какви са вашите теории, а може би не се е самоубил...
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 560 Регистриран: 19-November 04 Град: München Потребител N: 667 ![]() |
Цитат обаче да прекратиш кариерата си е различно от това да прекратиш живота си не мисля, че някой от изброените (и curt cobain включително) е мислил за кариера някога и именно това е, което прави музиката им толкова ценна. нито пък са мислели: "ето сега край, няма живот повече, няма кариера, айде чао". просто са си живели, както са намерили за добре и най-естесвеният край на такъв живот е я да се удавиш във ваната (morrison), я да се задушиш от собственото си драйфане (hendrix), я да се предрусаш здравата (joplin, al wilson, tommy bolin, той пък на 25 само), я да получиш сърдечен удар от задавяне с хамбургер (mama kassy, на 36 обаче), я да се надъниш фронтално с 100 мили в час в 100 годишен дъб (mark bolan, на 30). хм, май стига изброявания. с което съвсем не искам да кажа, че трябва човек да живее като тях, за да прави истинска музика. има достатъчно музиканти на преклонна възраст, за които не може да се каже, че са мислели за кариера и пак са си велики, сега се сещам за стария john lee hooker (над 80 доживя мисля), за frank zappa (†53). rollingstones са едно изключение: всичките без bill wyman (близо 70 вече) са над 60 и връстници на morrison, joplin и hendrix и al wilson, кариеристи до откат и все пак велики и си продължават... тъй че: различно е. можеш да правиш компромиси и на 15 ако си, а може и да си останеш докрай верен и на 80. абе я недейте се стряска! по-смело! който каквото му е писано, аз на 18 не се надявах да доживея следващото лято, ама ей на, жив съм още и какво от това? -------------------- no more credits from the liquor store
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 22nd July 2025 - 01:32 PM |