![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 955 Регистриран: 12-June 04 Потребител N: 516 ![]() |
веднъж и аз да съм съгласен за нещо с рапърите, по точно с Мишо Шамара ето какво казва той -
Преди време Шамара изтегли репертоара на лейбъла си от БГ Топ 100, заради навлизането на поп-фолка и медийно му легализиране в ефира на bTV, и поведе открита война срещу чалгата. “Не може да не заявявам твърда позиция по този въпрос. Знам, че много хора смятат моето творчество са нискокултурно, но по-долно от чалгата няма! И е тъпо, че се броим на пръсти тези, които открито го заявяваме. Искам да видя всички ония, които ми се правиха на големите интелектуалци, а сега си мълчат. Долу чалгата!”- категоричен беше рапърът. Когато е прав в нещо, трябва да му го признаем, нищо че ние тук и неговата "музика" я мразим! Но този път правилно се е изказал човека! -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Така, преди да започна да пиша искам да помоля всички тук, да разграничават жанра музика - от българското му подобие, по дяволите!
За чалгата : Това е една много обща дума. Етно музиката на една страна е чалгата. Следователно нашата чалга трябва да е народната музика. Етното е най-богатия и разнообразен жанр. Само от Европа, мога да спомена Гърция, Сърбия, България, Германия, Франция, Испания, Ирландия, Шотландия и т.н. ... това са все държави със свое собствено етно звучене. Колко е богато - няма смисъл да споменавам. В наща мила Родина, всичко е наопаки. Създаден е един жанр - поп-фолк, които е съчетание на сръбска, гръцка и турска етно музика. Такива съчетания са меко казано шибани и безплодни. Така че тази музика не съществува, за мен. Питал със се, защо аджеба се харесва толкова много от мнозинството хора. Това че мнозинството е нискоинтелигентно е факт, той обаче няма нищо общо с музиката, която слушаш. Интелекта не ти казва какви звуци ще ти допаднат, казва го сърцето. А има и друго... повечето хора харесват чалгата, заради шибаното си ежедневие. Никой няма да седне след 12 часов работен ден да слуша Dark Tranquillity или Evergrey, например. На човека ще му пука да си налее една ракийка и да си пусне нещо, от което да не му се напряга мозъка. Това е разбираемо. Иначе аз обичам сръбско и гръцко етно. Сиртакито е нещо велико! А сръбското е за душата. Поздрав с Goran Bregovic - Wedding Cocek. За рапа : Понеже съм наизустил цялата огромна дискография на 2pac и други подобни, мога да кажа, че този жанр е изкуство. Естествено говоря за чистия неопетнен рап. Мисля си, че както в метъла се появи нео-метъл, така в рапа се появи хип-хоп. Поздрав с Onyx - Last Dayz. P.S. Mort, my nigga, за такова изказване бих те набил, нищо че си ми аверче. Тесногръдието е нещо пагубно! Както споменах, музиката се възприема от сърцето, не интелекта. Моето сърце възприема всеки вид жанр, но все пак - жица! ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 20th July 2025 - 06:55 AM |