![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 560 Регистриран: 19-November 04 Град: München Потребител N: 667 ![]() |
Днес се събудих все още жив и си помислих, че Д. Воев (1965-1992) трябваше днес да навърши 40 години. Говорих тази седмица с хора, които са му били повече или по-малко близки и никой не се вълнуваше особено от това, че днес той е почти забравен.
Цитат Не вярвам във теб и в теб не вярвам, оглеждам се само в чиста вечност. Тъмна земя, Д. Воев Началото на 90-те години той беше звездата в едно наивно време, с някакви детски надежди, отишли си заедно с него. Не зная доколко е предчувствал края си, намерих това днес: Цитат Природата чука на мойта врата, с усмивка перверзна крилете ми вдига. Отвъд смъртта, Д. Воев Толкова е останало от него днес, не зная и не искам да зная какво ще остане от нас, когато няма да имаме вече никакво влияние над това. Цитат Статуи се напукват, приятелски лица, те остават в музея срещу ниска входна цена. Сто години, Д. Воев Най ме дразнят обаче хленченията и безмозъчните оплаквания от есента на 1992 година, които и до ден днешен стърчат в бюлетините на фен клуба, на кого ни оставяш?, за съжаление, мисля идеите му останаха неразбрани. Това исках да кажа днес и сега. Друго няма. ![]() -------------------- no more credits from the liquor store
|
|
|
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
.... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 617 Регистриран: 17-February 05 Потребител N: 747 ![]() |
Димитър Воев - не бях чела нищо негово. Прочетох много интервюта, много негови произведения. Някои остават в мен със звученето си, идеите си. Бих искала да поместя някои неща тук..днес, когато би трябвало той да навърши 40 години...:
Роман Всяка вечер книгата отварям, това е моят любим роман, в който героят го обезглавяват, когато разбрали, че не иска да е сам. Няма религия, няма вяра, която да иска от теб сам да се затвориш в гола стая и да се превърнеш във портрет. Какво ме засягат, питам ви всички, тези преминали стари войни, не искам нищо за тях да зная, животът е днес, а не в минали дни. ...... Градината на света Пророкът: Орелът кацна на земята, голям е като слънце с огнени черти, от погледа му идва вятър, разпръснал всичките съзвездия преди. ..... Малката лигла: Не да не да не да не да не викам Не да не да не да не да не пея Не да не да не да не да не скачам в градината на света. Градината на света. Ето какво казва Мони Воев за Димитър Воев в едно интервю : Какво според теб е посланието на Митко Воев? Това е цялата идея. Трябва да се приближим до Природата. Това е просто цялостно творчество, достоен завършек. Четири неща са основни и оттам тръгва всичко. Три-четири стихии - земя, огън, въздух и вода, които са оновата на целия свят. Бледнее всичко друго над фона им. По-важно от всяко длуго нещо. В момента това нещо назрява. Цивилизацията е абсолютен бич за хората и Земята. Хората често стават зверове, каквито не е имало досега. Какво би казал за Митко? Той е изключителен човек. Познавам го откакто съм се почувствал човек. И сега в един момент се чувствам половин човек. Това е огромна загуба за мен. И в живота, и в музиката си беше изключителен. Не беше разбран и не го разбираха, и трудно им беше да го разберат. И затова беше човекът от друго време - по- напреднало. Източник : една много много хубава страница ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th July 2025 - 01:19 AM |