![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 71 Регистриран: 18-January 05 Потребител N: 727 ![]() |
Сега да ви върна малко в българската история. Кой български владетел мислите, че е най-великият - този който е постигнал най-многo за нашата родина? Можете да кажете някой както от българските ханове, както от българските князе, царе така и от някои български държавни глави след освобождението. При много личности България е постигнала много, но коя смятате че е най-великата личност за България и защо?
|
|
|
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 560 Регистриран: 19-November 04 Град: München Потребител N: 667 ![]() |
Цитат(Nightwish @ Jun 19 2005, 02:57 PM) Може би кирилицата, тоест нашата си азбука се създава, защото това е някакъв вид независимост. Когато се пише на гръцки, това малко или много означава, че са зависими от Византия, но пък ако се приеме ислямизирането и някакви такива буквички да вземат и те да пишат, означава, че ще се обърнат към арабите и ще са зависими от тях..може би затова и търсят нещо свое. . ![]() тъй, тъй, ама константин (кирил) и методий са византийски служители и изпълняват поръчка на императора. пък и не виждам какво е пречело наличната гръцка азбука да се допълни с липсващите звуци (предполагам, че става дума за "ш", "ч" и подобни). в самата гръцка азбука също са допълвани знаци, например омикрон. навместо това сядат братята (а според някои авторът на азбуката е всъщност климент охридски) и "изобретяват" нова азбука, смесица между гръцки букви, накриво написани гръцки букви и още някакви си измислени (макар че аз се съмнявам, че са напълно измислени) знаци. за радост на всички има правописната реформа от (знае ли някой коя?) година, която премахва всички идиотски носовки, двойни е-та и не знам си още какво. някой сега да изпитва нужда от това? фактът, че всеки разбира като му се пише на латиница, а аз лично, като видя кирилска транскрипция на някоя английска дума, ми трябват няколко минути докато я сглобя обратно и разбера коя е. -------------------- no more credits from the liquor store
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 22nd July 2025 - 04:51 AM |