![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
protocol down ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1855 Регистриран: 12-January 03 Град: Пловдив Потребител N: 4 ![]() |
Сам за себе си аз съм много странен човек, понякога се нуждая силно от приятели [истински], а понякога не ми трябва никого! Но какво точно е истинската дружка?
![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 195 Регистриран: 5-March 05 Потребител N: 759 ![]() |
Много се израдвах на темата! Мое лично мнение- има, просто трябва да ги намерим, истинските приятели. Все пак, който търси, намира
![]() "Няма, струва ми се, нищо друго, към което природата да ни подтиква толкова настойчиво, както към общуването помежду ни. Аристотел казва, че добрите законодатели са се грижели повече за приятелството, отколкото за справедливостта...Защото изобщо всяко приятелство, породено от наслаждението или изгодата, обществената нужда или частния интерес, е толкова некрасиво и неблагородно и толкова неистинско, колкото в него се примесват странични причини, цели и съображения. Не съвпадат с истинското приятелство следните 4 вида отношения между хората, установени в Античността: родствените, обществените, породените от гостоприемство и любовните...." "Изобщо онова, което обикновено наричаме приятели и приятелство, не е друго освен връзки и познанства, завързани случайно или за някакво удобство, чрез които нашите души общуват. В приятелството, за което аз говоря, душите се смесват и сливат една в друга в нещо толкова общо, че шевът , който ги обединява, изчезава......" и т.н Реших да го напиша, защото предполагам, че гледната му точка е много по-интересна, отколкото моята- съгласна съм за някои нща с него, но досега не съм се сприятелявала с някого по този начин, за съжаление... Дали изобщо е възможно такова приятелсво? -------------------- Abandoned by the Light
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 08:04 AM |