![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() I Am The Bloody Earth ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 515 Регистриран: 4-February 03 Потребител N: 25 ![]() |
Ъъъъ.. нещо запънах. Има и още подстилове, но за част от тях изобщо дума не може да става, че са най-истинският метъл (като неото, което си е просто майтап), а за други не се сещам в момента.
![]() Почертавам: не става въпрос кой ви е най-любимият стил, нито кой е най-екстремният, нито кой е най-сложният или подобни глупости. Идеята е кое най-много се покрива с думата "метъл" и хората трябва да го отъждествяват с това направление в музиката. Ако има неразбрали да питат, а не да цъкат произволно. -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() I Am The Bloody Earth ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 515 Регистриран: 4-February 03 Потребител N: 25 ![]() |
Цитат(Sturmfuhrer @ Sep 19 2005, 09:49 PM) Стефане, в един момент, когато разбереш, че не си прав, просто трябва да го кажеш и тва е. Това, че въпросният Стефан говори като последна инстанция не означава, че не е прав във случая, нали? А дали е така е отделен въпрос. ![]() Съжалявам, че не уточних по-рано точно какво имам предвид, но все си мислех, че почти всички хора като чуят "най-метълският стил" или "най-нещо си" си представят това, което е най-типичното за метъла и има най-малко допирни точки с всичко останало. Но очевидно не съм бил прав. Да знаете - това имах предвид. Именно за това двата стила, които основно могат да спорят за титлата са блек и траш. Блека, защото като тематика, идеология, звук и т.н. е напълно различен от всички останали музикални стилове, а и аз лично съм твърдо убеден, че първоначалната идея на метъла е да бъде блек. ![]() [оффтопик; глупаво лично мнение - не спорете с мен] Не случайно използвах сравнението на Блек Сабат със Сатирикон... Блек Сабат са основните вдъхновители на Кинг Даймънд и Венъм и изобщо основната им идея, поне първоначално е да се получи нещо като класическия, олдскул блек. Всъщност "основателите" на блека, споменати в предното изречение са много повече хеви, отколкото Блек Сабат. [/оффтопик; глупаво лично мнение - не спорете с мен] Траша може да се счита за най-метълски защото този стил има енергия, звук, подход, който не се среща никъде другаде, а и определено повечето хора като чуят метъл се сещат за Металика, дори и само заради името. Това, че те са станали най-известни след като вече не са свирили траш не омаловажава факта, че те по принцип са си траш банда, те са група, която е повлияла страшно много метъла за да стане един истински екстремен стил, точно със здравите рифове, специфичните викове и т.н. Дета и екстремният блек са също преки наследници на този стил, който прекъсва връзката на метъла с хард енд хеви рока. Но не искам да говоря като последна инстанция, целта ми беше да ви питам вас, въпреки, че знаех какви ще са отговорите предварително. Може би трябваше да изключа хевито, което освен че е основополагащия стил... -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 22nd July 2025 - 08:57 PM |