![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 3 Регистриран: 9-October 05 Град: Варна/Шумен Потребител N: 967 ![]() |
здравейте, това ми е първия пост в тоя готин форум!
от известно време слушам предимно прогресив, за повечето хора е отвратителна музика ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() пишете, кой са тези групи и проекти, за които си заслужава наистина да се слушат - някой се определят като прогресив, но нямат нищо общо с него, ако сте чували Dream Master, ако не сте - не ви трябва ![]() ![]() ![]() Виждам, че автоматичния ви надпис на новите членове е непросветен - можете да ме пишете "Блестящ" ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Undead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1287 Регистриран: 23-July 04 Град: Пуовдив Потребител N: 569 ![]() |
Учуден съм, че никъде по-горе не срещнах името на любимата ми прогресив група, а именно Psychotic Waltz, които бяха "връстници" на Dream Theater, но показваха точно обратната страна на прогресив метъла от началото на 90-те - по-твърд, по-мрачен и по-сложен като изразни средства, една банда която изисква задъбочено слушане за да може човек да стигне до "есенцията". Привсе, че не съм типичният фен на прог-метъла, ще си позволя да кажа и аз няколко думи за групите в жанра, които слушам. Като фен на Psychotic Waltz не мога да не започна именно с групите, които произлязоха от тях. Dark Star - проект на китариста Дан Рок - почти изцяло инструментален, атмосферичен и мрачен, препоръчвам особено първия им албум Marching Into Oblivion; Spiral Architect - проект на вокалиста Buddy Lackey (aka Devon Graves) - една от най-сложните и технични групи които някога съм чувал; Dead Soul Tribe - също проект на Devon Graves, музика за по-особени настроения, като цяло бавна и меланхолична, на моменти с етно-влияния; и разбира се, любимците ми End Amen, група на Dan Rock и Norman Leggio заедно с Uwe Osterlehner от Deathrow, привсе, че не знам дали са походящи за тази тема заради тяхната про-траш ориентация. Продължавам с Crimson Glory - невероятна група, за съжаление след силния им дебютен албум и просто неописуемия Trancedence от 1988, те промениха стила си до неузнаваемост, започвайки да свирят нещо като американски хеви рок (
![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 08:58 AM |