![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
protocol down ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1855 Регистриран: 12-January 03 Град: Пловдив Потребител N: 4 ![]() |
пренесено в нов топик
в неделя 13 новември в санкт петербург е бил убит при брутално нападение от нео-фашистки скинхедс 20 годишният анархист и китарист на две пънк банди (sandinista! и distress) тимур кутчаров ![]() колективът "food not nombs" е провеждал своята дейност на площад "владимирская". след акцията повечето активисти напускат мястото, останали са само тимур и неговият приятел (бас китарист и вокал на "потом будет поздно" и бивш член на sandinista!) - макс грибов. около 7 вечерта двамата се отправили заедно към книжарницата "буквойед" и са били брутално нападнати от 10 нео-фашистки скинхедс. макс е откаран в болница с 5 рани от нападение с нож, а тимур е починал от загуба на кръв след като е бил намушкан с нож в тила минути преди пристигането на линейката. ![]() тимур е бил 4-та година студент по филосфия. през 2003г. сформира със свои приятели анархопънк/хардкор групата sandinista! (http://www.myspace.com/sandinistaxspbhc) той е китарист и текстописец на бандата, свири също и в местната d-beat банда distress, участва в множество анархистки проекти като "епицентър инфошоп", местната анархистката федерация, food not bombs, animal liberation, антифашистки преки акции... отговор 01: (щурма) Цитат Жалко за смъртта, но лично на мен ми изглежда смешен поне колкото скинхедовете ![]() отговор 02: (аз) Цитат тъпак. става въпрос за човешки живот. отговор 03: (стефан) Цитат Аз отричам всички крайни идеологии, били те крайно леви или десни. Примерно защото иамт свойството да отнемат човешки животи... като този на Тимур...
Edit: Между другото, смятам, че случаят заслужава своя собствена тама, защото би довел до дискусии, доста странични от топика на настоящата. А има и какво да се говори и да се каже. -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Цитат(xskacorex @ Nov 17 2005, 09:12 PM) факт е, че фашистите ги има. ако няма пънк/хк или каквито и да е анти-фа, то тъпоумниците ще се размножат и ще стане като едно време. това разбира се не оправдава смъртта на тимур. наистина е адски неприятно. и въпреки всичко е умрял за своята кауза. умрял е, борейки се. Абе ти толкова тъп ли си или само се правиш? Ако ги няма хардкор, фашистите ще се размножат? баси безумното изказване... това си е някъв твой измислен свят на 'добри и лоши' от който е трябвало да се отърсиш преди десетина години. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th July 2025 - 02:17 PM |