![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Хекър ![]() Група: Потребители Коментари: 44 Регистриран: 21-February 03 Потребител N: 49 ![]() |
Айде сега да видим какво ще каже метълскта общност от народа в Бг относно ромското население.
Изразете някакво положително или отрицателно мнение за ромите ,но нека то да бъде поне малко аргументирано , щото няма смисъл от "Циганите да мрът..." и разни такива реплики. А и все пак не се знае кои може да остане засегнат! Аз лично имам противоречиво ,и неясно дори за мен самия мнение по въпроса. Начи , има една чааст от циганите ,които така да се каже са за "под ножа" .Крадът безразборно ,не спазват ни най-малка хигиена дори да имат възможност ,не си търсят работа ,бият жените и децата си ,и въобще допринасят за негативизма спрямо тях насаден сред българите. Те карат хората да мислят ,че всички цигани не струват. За съжаление ,има друга значително по-малка(но все пак има) част от ромите ,които имат някакви амбиции и възможности ,но са доста възпрепятствани за да се реализират. Познавам такива хора ,достатъчно прилежни и работливи ,на които държавата не открива никаква преспектива ,та дори биват потъпквани и усмивани от сънародниците си. На мен лично ми се струва глупаво да се слагат всички по общ знаменател .Все едно да кажа че всички метали са наркомани(хаха ,тва е една друга тема). Трябва да се намери пълноценен начин за общо съжителство ,от което да има някаква полза ,а не само ненужни дразги. |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 564 Регистриран: 30-July 03 Потребител N: 220 ![]() |
АМИ аз съм глобалист в някой отношения- смятам , че ние всички сме земляни независимо от какъв цвят е кожата ни или какъв език говорим. тук обаче е малко сложно- не ме притеснява това, че те са малцинство или прочие. някога да е имало в пресата статия- малки арменски лепиларчета извършиха обир- ами не е имало и няма да има, защото въпреки, че те също са много малко в българия те са с друг манталитет, народ с пшринципи, чест и доплест доказана през вековете. не мога да отрека, че в циганската култура- говоря във световен мащаб има много интересни неща. баба ми ми разказваше как навремето циганите са си имали занаяти- ножари, кожари, калайджий и , че поради това, че сега тези професий са умрели има такъв бум на престъпност при тях. въпреки всичките ми вярвания за това, че всички сме земляни като видя малките смърдящи мърлйовци омазани в бяло лепило по устите им единственото, което ми се иска е да ги наритам, а пък да не говорим за изтупаните мангалки които ходят на групи по превозните средства и те джобят. истината е , че те са мързеливи- не искат да работят защото не биха могли да изкарват толкова пари колкото ще спечелят като крадат, а дори и да са изключение и да искат да работят благодарение на гадния имидж създаден им от години от смръдливите братя никой не би ги допуснал на престижна длъжност и не би им се доверил. не мога да забравя как един куц циганин- просяк вечер се ка4ваше в готино такси и се прибираше в къщи. но има една истина, че за разлика от нас те много се поддържат. да ние сме си в българия и тук сме много, но какво става в чужбина- бягаме едни от други като от болест. това е много тъжно.
да истина е , че работата за циганите и отношението ни към тях е в порочен кръг, но не мога да преглътна факта , че всички в семейството ми са с више образование и въпреки това са бачкали като луди от 18 годишни, а сега взимат мизерна пенсия, а някаква мангалка която е крала и е народила милиони малки мърлйовци защото неще да си купи един презерватив или защото трябва да се множи стадото ще живее на гърба на държавата, ще иска да не плаща ток и да взима пенсия- дори и мизерна да е ще е малко повече от тези които по време на комунизма са си давали по 15 % от заплатите за ергенски данък- защото не са били женени или са нямали деца, а пък да не говорим за всички други безумия за които са страдали и са били в менгеме. а мангалите единственото което правят е да се множат и да пълнят държавата с тъпи непросветени потенциални наркомани и крадци- и навсичкото отгоре всичко граждани плащат те да си живеят . е как да ми харесваттттттттттт дразня се най- много от факта, че има толкова много интелигентни деца- чисти българчета които едва свързват двата края и живеят в мизерия - държавата не им помага с нищо, а тези гадове полочават толкова повече от колкото заслужават |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 22nd July 2025 - 12:28 AM |