![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
protocol down ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1855 Регистриран: 12-January 03 Град: Пловдив Потребител N: 4 ![]() |
имаше подобен топик, ама не точно.
нека тук, всеки който е излизал извън българия да сподели впечатленията си, да разкаже за пътуването си и евентуално да покаже снимки.. аз лично досега извън границите на държавата ни не съм излизал, но имам големи планове, така че се надявам скоро да мога да разкажа как е преминало първото ми пътуване. хайде, хайде. тези, които са ходели в египет, индия, тайланд са с предимство ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Цитат(xskacorex @ Nov 25 2005, 09:36 PM) Цитат(Sturmfuhrer @ Nov 25 2005, 06:35 PM) Бейрут, Триполи - яки места. разкажи де. Ливан е яко място за всичко. Има много християни и някакви представители на малцинствени религии, така че мюсюлманите по никакъв начин не са фанатизирани, дори напротив, много приятни и дори гостоприемни. Може би основен проблем на обществото им е огромната разлика между социалните класи. В смисъл, че има някакъв не малък процент доста богати хора (на практика всеки, който притежава земя, може да живее доста смислено, тъй като земята е или страшно плодородна (освен това всяка година имат две реколти) или има петрол или там някви други подобни), а другите са или сравнително бедни или роби (тъй де, прислужници, които лично за мен са си роби). Иначе града е икономически център на района и лично на мен ми направи впечатление, че пътни знаци няма. Мисля, че администрацията е решила това след като е видяла, че те само пречат. Доста интересно решение, от което в крайна сметка се стига до това, че ходенето пеша е доста по-бързо. А и за последно, когато бях там (преди 3-4 години), военното настроение не се беше загубило (макар почти 10 години от края на войната) и целият град се строеше на ново, което си е много полезно предвид факта, че на много други места архитектурата е още от Турско време (реално от тогава в Ливан е имало само една истинска война), а пък в столицата всички сгради се строяха или бяха построение в изключително модерен, дори футуристичен стил, който пък хората приемаха безпроблемно от религиозна гледна точка. Иначе съм бил и в Гърция, Македония, Германия... май е това... и в Румъния като малък ,но не помня... май... -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th July 2025 - 03:26 AM |