![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
protocol down ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1855 Регистриран: 12-January 03 Град: Пловдив Потребител N: 4 ![]() |
имаше подобен топик, ама не точно.
нека тук, всеки който е излизал извън българия да сподели впечатленията си, да разкаже за пътуването си и евентуално да покаже снимки.. аз лично досега извън границите на държавата ни не съм излизал, но имам големи планове, така че се надявам скоро да мога да разкажа как е преминало първото ми пътуване. хайде, хайде. тези, които са ходели в египет, индия, тайланд са с предимство ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1361 Регистриран: 1-April 05 Град: София Потребител N: 784 ![]() |
xskacorex ,казваш че ти е интересно за Русия.Ще ти разкажа през моите очи (предварително да кажа,че имам слабост към тази страна).За пръв път отидох в Москва преди 2 години май беше(за зимната ваканция).Пътувах със самолет,кацнах на Шереметьево 2-летището огромно,бая грозновато.На паспортния контрол те гледат като чеченец, проверки, проверки и пак проверки.После по не знам си кое околовръстно (май са 3 вече) тръгнахме , пътищата широки ,осветени ,без дупки , да ти е кеф да се движиш по тях.Общо в целия град това е правило, навсякъде е доста чисто ,осветено,дори през зимата макар,че става киша пътищата са изрядни.С
руснаци не съм общувал кой знае колко, общо взето по магазини главно.По улиците се срещат доста пияни и дрогирани...на ден стават мнооого катастрофи , мрат като мухи...Като цяло Москва е в пълен контраст с провинцията.Колкото е лъскава столицата,толкова е мизерно в малките градове...В самата Москва има много бедни и много богати.Например бях поръчал нещо си чрез интернет и дойде някво момче-студент да го донесе и го питахме колко му е заплатата...получава 600 рубли,за който не знае 29 рубли ~ 1 долар...Като се има предвид, че цените в Москва на почти всичко (да кажем освен на техниката) са в пъти по високи отколкото в София, прави си сметката... За културните забележителности мисля , че няма какво да кажа.В това отношение за мен са ненадминати.Ходих в Большой , рагледах галерии,ходих в Кремъл, определено най-красивите места, които някога съм посещавал.Ако нещо по специално от културната част те интересува , може и да драсна нещо повече. Думата ми е за следното.Преди да отида имах доста идеализирана представа за страната.Но да си го кажа - простотията в България си я има и там , малко попроменена , но си я има и не може да не ти се натрапи.Не бих живял там.Заслужава си да идеш на екскурзия,макар че да разгледаш всичко и един месец няма да ти стигне, но не си заслужава да се сблъскаш с ежедневието.Може да не съм се аргументирал добре, дали ще приемеш на вяра какво съм написал си е твой избор:).Вероятно ще има хора с друго мнение за Москва, може да го споделят. P.S. Бил съм и в Ленинград, но там само на екскурзия, може да драсна в някой следващ пост впечатленията ми. -------------------- In his head a thunderous
Cry of desperation Tearing voices from his past Scream for his attention |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th July 2025 - 03:25 AM |