![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() I Am The Bloody Earth ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 515 Регистриран: 4-February 03 Потребител N: 25 ![]() |
Искам да ви питам колко пъти трябва да чуете дадена песен за да я оцените и за да ви хареса? А група? И всеки път различно ли е? Т.е. някои групи да ги харесвате от първо слушане, а други да трябва да ви престоят в главата и да ги слушате няколко пъти...
Лично аз рядко харесвам някоя наистина стойностна група от първи път. Или поне групите, които ми стават любими рядко ги харесвам от първо слушане. Може би от най-любимите ми групи само My Dying Bride съм харесал от първия път... и Behemoth... От по-малко любимите Cradle of Filth и Dimmu Borgir... не се сещам дали ги харесах от първо слушане... мисля, че да, но не съм сигурен. Но Tool, Marilyn Manson, Korn, Slipknot ми трябваха много, много пъти да ги чуя за да ги харесам, да не говорим, че ми трябваха да чуя и доста песни за да разбера за какво става въпрос. Аз го намирам за нормално, да стане така - ако се гледа повърхностно на въпросните групи не са нищо особено (даже обратното) и започваш да загряваш за какво иде реч много по-късно. Докато другите са по-сложни за възприемане, но нямат повърхностно ниво, на което могат да бъдат гледани - или ги разбираш, или не... Май нищо не казах... ![]() -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() ПринЦецка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1227 Регистриран: 5-October 05 Град: Pyce Потребител N: 962 ![]() |
Бих казала, че това не само за определена група, не само за даден албум, а дори и за конкретна песен е строго индивидуално. При мен фактори да харесам от първо слушане дадена песен (занапред ще обсъждам само песните) са това дали съм слушала преди дадената група, с каква нагласа съм към въпросната песен (дали очаквам да ми хареса или не) и, разбира се, много важно е и настроението ми. Спомням си, че първия път, когато си пуснах Soulfly, бях възхитена от яростта и мощността на звука и, явно тогава съм била така предразположена, веднага ми хареса! (Ако не ме лъжи паметта, песента би трябвало да е била "Seek'n'Strike", защото се сещам, че преди да имам каквото и да е на Макс, много усилено търсех това парче.)
Има много случаи, в които пък първоначално изобщо не ми е харесвало звученето на дадена група, а после съм се влюбвала буквално в нея! Иде реч за Children Of Bodom и т.нар. от мен "период на деветия диск" (дълга история... ![]() Сама съм си ставала свидетел и на следната ситуация: слушам песен на дадена група, за която не съм знаела нищо преди това, и ми харесва още от втората нота, но след това, когато съм намерила и други парчета на същата банда, вече не ми харесват толкова. Има и случаи, в които някоя група не ми харесва по принцип, но отделни песни ме кефят. Изобщо... Както по-горе писах, кажи-речи за всяка песен си е поотделно. Важно е обаче човек да си намира все нови и нови творения и по този начин да се обогатява повече. ![]() -------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 21st June 2025 - 05:24 AM |