![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() I Am The Bloody Earth ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 515 Регистриран: 4-February 03 Потребител N: 25 ![]() |
Идеята ми дойде от спора с Warrior-а, в който обсъждахме дали трябва човек да гледа в бъдещето или в миналото на метъл-музиката... и се замислих... а има ли бъдеще?
Идеята ми е не само дали Black Sabbath ще ги слушат и след 300 години, а дали ще има някакво качествено ново развитие в тази музика! Защото преди беше ясно на къде може да върви екстремната музика - да става по-екстремна! Появиха се траш, брутален блек и дет... и изведнъж набра инерция дуум-а... меланхолична, но и мелодична и не особено брутална музика. После се появи нео-метъла и след него метъл-музиката започна да се връща към корените си - в Европа към хевито, а в Щатите - към траша (който е стил на над 20 години вече). В общи линии най-новият метъл стана старият метъл! Да не говорим, че от 15 години не се е появявал нов чисто метълски стил! Дори и да приемем, че нео-метъла е метъл никой не може да отрече, че той има примеси от други направления в музиката - най-малкото индъстриъл, кор, гръндж, рап, фънк. Е да, има 2-3 групи, които са набедени за "неометъли", а са си чист метъл, но те са или създадени преди стила, или създателите им са дърти метълисти, които се опитват да бъдат част от съвременната вълна. В Европа лидерите на дуум-а започнаха да свирят някакъв нов дарк-готик-метъл стил, но началото му беше от преди 95-та... И какво се оказва... че от поне 10 години нямаме нищо забелязващо се ново на метъл сцената, а само съчинения върху старите стилове. Не твърдя, че няма нищо ценно като музика през тези години, но никакво направление не започва да се оформя... а по-скоро се кара на принципа "Всичко ново е добре забравено старо". Е, мислите ли, че ще има някога нов, ама действително нов метъл-стил или тази музика ще се износи затънала в блатото на безкрайния цикъл на повторения. -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ Dec 1 2005, 10:21 AM) Цитат(SepulTeraHead @ Dec 1 2005, 09:11 AM) Например старите Maiden-и са били революционни през 80-те, но ако сега ми кажете, че не звучат абсолютно архаично, или сте с някакви безумни схващания, или не смеете да го кажете, защото сте си набивали в главата с години, че са някакви недосегаеми класики и не бива да се мислят даже подобни неща. Разбира се, че звучат архаично; щеше да говори много зле за съвременните банди, ако не беше така. Обаче тези албуми са си изиграли основополагащата роля, създавайки предпоставки за други групи да творят неща, които да са по-съвършени. Така и трябва да бъде... Абсолютно! Мисълта ми е, че не са толкова вечни, колкото ги изкарват всички. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 23rd June 2025 - 07:09 PM |