![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 42 Регистриран: 24-September 03 Потребител N: 275 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- krasotata 6te spasi sveta-koito zabravi tova e obre4en v adskata deistvitelnost na sivoto ni ejednevie
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() XX ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 897 Регистриран: 4-December 03 Град: София Потребител N: 342 ![]() |
Цитат(ZONA @ Feb 5 2006, 05:37 PM) Няма Господ по-голям от ТЕБ....няма нищо по-високо от ТЕБ....няма по-страшни войни от тези, които водиш с "АЗ"...ТОВА Е СВОБОДАТА..... най-определящата сентенция във древно българската философия за живота. Вселена - човек - бог. Вселена е преди човека, защото тя е неизвестната, която се опитваме да разгадаем. Незнаем откъде сме произлезли или кой ни е произлязал и прочие. Също така засега не е известно и някой да е потвърдил някое предположение. Хубаво е да има неизвестни, защото иначе става скучно ![]() Бог е това което хората са създали, за да подсилят властта си. Защото вярата е робство на мисълта. Лесно достъпна и лесно изпълнима. Тя пленява всичко - и най-личното от всички - мечтите на човек - "вярвай, бъди еди какъв си, плащай дан за църквата, прочие, защото иначе ще гориш в пъклото за вечни времена". Веднъж казал неведоми са пътищата господни и всичко е обяснено. Неведоми били - хайде бе. Някак странно противоречиво човек обича да е роб, но и да има власт. Та и в робството има йерархия. Та затова си е създал религия. Защото попа не е над господ, но над обикновенния човечец е. Такива ми ти работи. Ако искате да сте свободни ми направете си собствена църква - ама и последователи трябва да си намерите ![]() -------------------- [color=orange]snishki v gryf
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 04:51 PM |