![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 955 Регистриран: 12-June 04 Потребител N: 516 ![]() |
За пореден път беше време да видя Cradle of Filth на живо във Виена... Те очевидно с всеки нов албум стават все по-популярни в Австрия и този път залата беше пълна до пръсване, беше страшна блъсканица /но самата организация си беше съвсем ОК, както винаги/ - изобщо страшен интерес от страна на феновете... И всичко това при липса на каквито и да е плакати в града, дори на самата зала отпред нямаше плакати. Но това не бива да ви учудва, рекламата там е най-вече онлайн и в специализираните списания.
Когато влязох в самата зала, първата група вече свиреше – местна метъл група, Tears of Wrath. Не са точно блек, примерно опитват да са нещо като техничен и по-мелодичен дет... или нещо такова. Представиха се добре, особено китаристът им свиреше готини рифове и сола. Като цяло – приятна група, дано да имат успехи в бъдеще. След тях и след кратка техническа пауза излязоха the Deathstars – съпорт групата за цялото турне. Те са доста зле като музика – страшно опростена и комерсиална в лошия смисъл на думата. Но, все пак си имат сценично присъствие и знаят как се свири /не че изобщо песните им са кой знае колко технични или нещо такова/. Някои хора в публиката доста ги харесваха и сигурно бяха дошли тази вечер специално заради тях, други пък бяха на противоположния полюс и не бяха особено впечатлени. Бих описал Deathstars като нещо средно между Rammstein и Marilyn Manson... След тях беше време да се подготви сцената за Cradle. За щастие настройването на микрофоните и инструментите не отне много време и групата излезе на сцената, откривайки шоуто с Dirge Inferno. При появата на Дани на сцената всички се побъркват и надават писъци /винаги когато съм гледал Cradle е било така, хехе/. Аз лично бях доста напред, но настана страшно меле, което ме принуди да се оттегля назад, затова и не успях да направя кой знае какви снимки. Концертът си вървеше страхотно, Cradle свириха без грешка, много сплотено и като истински професионалисти. Дани тичаше по сцената и се катереше по струпаните тонколони... Колкото до гласа му, пееше всичко много добре, надаваше и готини писъци. Сара го подкрепяше с прекрасния си глас, едновременно мощен и така красив – примерно в “Under Huntress Moon”, където накрая с пълен глас и аз виках “you mesmerize my soul, Diana, you mesmerize my soul!!”. Изпълниха доста неща от новия албум, едва ли не половината албум, всъщност... Включително и инструментала – толкова хипнотичен! Paul зае централно място на сцената и изпълни творбата си, а Дани и Сара отидоха зад кулисите. След това веднага последва “Cruelty Brought thee Orchids”, страшно надъхващо и агресивно. Имаше я, разбира се, и задължителната “Her Ghost in the Fog”, а също и “Dusk”, “Nymphetamine” и олд скуул Cradle – “Ebony Dressed for Sunset” и “The Forest Whispers My Name” – същинска Блек агресия! Новият /временен/ барабанист се справя похвално добре, има малко по-различен стил от Адриан, но го замества прекрасно. Концертът продължи доста дълго /почти 2 часа!/ и завърши с „Gilded Cunt” и “From The Cradle…”. След концерта залата бързо се поопразни... Аз останах да чакам Сара и през това време се появи клавиристката Rosie, както и самият Дани, който даде автографи и се снима с всички фенове, които го помолиха. След като го оставиха на мира, той ме заведе зад кулисите, където беше Сара. Там си прекарахме добре, случваха се разни смешни простотии /очевидно типични за Cradle хехе/, Сара ме представи на Paul и Dani... После те трябваше да заминават за следващия град... В заключение, какво друго мога да кажа освен - прекрасно прекарване и истинска качествена музика, изсвирена от сърце и с майсторство! Това са Cradle на турне!! ето и снимки: ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 12th May 2025 - 01:23 PM |