![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() wizard of 40. Oz ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 621 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 965 ![]() |
Понеже дълбоко уважвам хора на изкуството и се чудя...
Колко от вас са били вдъхновени и повлияни от песен, за да напишат/нарисуват/изсвирят/изпеят (other art) нещо силно? Любопитно ми е просто по какъв начин хората разбират музиката си, дето слушат и дали въобще могат да намерят някаква муза сред тая музика, защото според мене, това е един от малкото начини, където човек има някаква възможност да се опита да твори нещо, благодарение на това. Прав ли съм? Прав съм. Смятам също, както един наш български поет, че най-висшият стадий в еволюцията на човека е, когато самият той открие заложеното изкуство в себе си, защото само в изкуството лежи най-чистият начин, за да се промени светът. Така ли е? Така е. Е? ![]() -------------------- no matter how far a jackass may travel, it will never return as a horse.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Прав ли съм? Прав си. ![]() Аз, например, преди четири години и нещо (точно когато се появи "Power Of The Dragonflame"), започнах да пиша една огромна поема, вдъхновен от музиката на Rhapsody. Не че я завърших де, но сигурно и това ще стане един ден. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Абсолютно си прав
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Абе прав си. Преди, като слушах Бурзум, до толкова ме беше обладал, че бях почнал да рисувам (всъщност никога не съм могъл, но това няма значение) мрачни картинки само с молив. Още си ги пазя до една и им се кефя супер много.
![]() Иначе ранните албуми на Имортал ме вдъхновяваха и още ме вдъхновяват (дори повече) да се катеря по планините. Това обаче не е точно изкуство. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Лично за мен по-голямо вдъхновение от музиката не съществува. Всичко, което някога съм нарисувала или написала, е било създадено под влиянието на някой любим албум...
-------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Аз не съм музикант, че да се вдъхновявам от музика. Гледам да си пиша текстове за квото си мисля, квото ме вълнува в момента. Може да са лични, може да са социални... гледам да ги мисля по принцип само.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Мен основно Боргир и Малмстийн (странна комбинация, ама...) ме вдъхновиха за цяла една ЕПИЧНА история, която може би ще прерастне в книга и метъл опера...
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Аз пък се вдъхновявам от жени...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Think I'm Just Happy... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1368 Регистриран: 19-January 06 Потребител N: 1121 ![]() |
Много пъти ми се е случвало да се вдъхновявам от музиката ! Почти всеки ден ми се случват подобни работи !
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Благодарение на текстовете на Мейдън пиша...
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
По принцип се вдъхновявам от лека доза стрес, но на моменти случайни песни ми дават страхотни идеи, най-вече за музика. Но наскоро ми хрумна наистина хубава идея за разказ, докато слушах Tthe Gathering - Souvenirs. Тежките парчета обикновено ми изсмукват лошите мисли и не ми идват идеи.[/глупости]
-------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1117 Регистриран: 11-September 05 Потребител N: 931 ![]() |
Абе прав си. Преди, като слушах Бурзум, до толкова ме беше обладал, че бях почнал да рисувам (всъщност никога не съм могъл, но това няма значение) мрачни картинки само с молив. Още си ги пазя до една и им се кефя супер много. ![]() Добре, че не си се вдъхновил да запалиш някоя църква или поне училището! ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
докато свирех и пишех текстове, най-много ме вдъхновяваха лириките на Пеави Вагнер. И досега си пазя някои неща
![]() ![]() ![]() -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() wizard of 40. Oz ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 621 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 965 ![]() |
Аз не съм музикант, че да се вдъхновявам от музика. Ugh, аз също не съм музикант, но се вдъхновявам от музика. Не е задължително да си някакъв музикат. Изслушваш нещо, създаваш си картината в главата, внушава ти нещо, нарисуваш/написваш го. -------------------- no matter how far a jackass may travel, it will never return as a horse.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 12 Регистриран: 4-June 06 Потребител N: 1383 ![]() |
На мен лично музиката ми е основно вдъхновение, но не и единствено. По принцип нещата около мен ми действат комплексно и отключват желанието ми да творя. Може да е ситуация, място на което съм попаднала, или каквото и да е. Съзнанието ми започва да си изгражда впечатления, асоциации и картини и веднага в главата ми се зареждат идеи. Музиката ми действа повече на подсъзнателно ниво и ми внушава някакви усещания. Така е с всички видове изкуства. Мелодията носи чувства и емоции, които всеки човек възприема по различен начин. Това им е хубавото на идеите - циркулират между хората, всеки ги пречупва през своите си представи и виждания и създава нещо ново. Аз лично обичам да пиша, докато слушам музика, така мислите ми идват по лесно. Друг е въпроса, че го правя много рядко. Някой ден сигурно ще спра съвсем, но чувството отвътре си остава
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Цитат Аз не съм музикант, че да се вдъхновявам от музика. Гледам да си пиша текстове за квото си мисля, квото ме вълнува в момента. Може да са лични, може да са социални... гледам да ги мисля по принцип само. Така работи професионалистът. Всъщност, ако твориш нещо под влияние на моментно настроение, повлияно от каквото и да е, в крайна сметка то си остава недовършено и краят му идва веднага щом настроението отмине. И талант да имаш, ако се разхвърляш така, нищо не се свършва и изкуството се превръща в производство. -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Modify my water pistol, fill it with piss. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1652 Регистриран: 12-March 05 Град: чувствам как почти пропадам в дълбоката рана. Потребител N: 765 ![]() |
Музиката рядко ме инспирира директно. Често само донася подходящо за творене състояние. Едва наскоро се вдъхнових за първи път от един албум, пряко, за създаването на песен. Може би по-мощни вдъховителни фактори ми предлага природата, поради това, че впечатленията са преки, а не препредадени чужди от нечии опит.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Хах, що картини са нарисувани на фона на разните любими групи, ако знаеш... Разкази също, но основно си наблягам на изобразителното изкуство. Вземи едни Within Temptation, Sonata, HammerFall и какво ли още не, все пак истински добрите неща имат силата да вдъхновяват, безспорен факт.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 479 Регистриран: 6-February 07 Град: Варна Потребител N: 1849 ![]() |
Преди време и аз като слушах Бурзум много се "вдъхновявах" и пишех разни нескопосани стихове, но след това осъзнах, че поетеса от мене няма да излезе и се ориентирах към по-приоритетните ми дейности.
-------------------- "No! this face is only a mask a wicked ornament,
Illuminated by an exquisite grimace, Look and see, atrociously contoroled, The real head, and the sincere face Turned back under the shadow of the face which lies." Charles Baudelaire |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 491 Регистриран: 15-June 08 Град: From the deepest depts of human mind Потребител N: 2797 ![]() |
Аз биван инспириран най-вече от траш-а (Anthrax,Kreator и Slayer най-вече) но и от блека (тука не мога да определя точно групи които са ме инспирирали... може би Gorgoroth и Marduk, де да знам)! Веднъж измислих няква блекарска,сурова мелодия която в последствие като изсвирих бързо стана на траш...
-------------------- Only the foolish believe that suffering is just wages for being different.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
Burzum е ебати депресантската помия. И аз като ги слушах, се надъхвах за разни глупости, ама после разбрах, че е тъпо.
I cannot fall in love love is for them Lusting for the sky - Heaven Why did I come to this world of sorrow why is this true Where is my dagger of sacrifice ![]() ![]() ![]() После емокорът бил педалски, ха! ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 479 Регистриран: 6-February 07 Град: Варна Потребител N: 1849 ![]() |
^Ooo,това ми беше любимата песен по едно време
![]() ![]() -------------------- "No! this face is only a mask a wicked ornament,
Illuminated by an exquisite grimace, Look and see, atrociously contoroled, The real head, and the sincere face Turned back under the shadow of the face which lies." Charles Baudelaire |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
^Да бе, и на мен ми беше любима. Големи ЕМОции, голямо нещо.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
Музиката ме вдъхновава, да, но истинско, чисто вдъхновяване ми дават най-вече супер брутално-тежки дет албуми и/или симфонична музика.
Иначе - природата и най-вече емоциите, които се пораждат от най-различни обстоятелства прец целия живот. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 110 Регистриран: 6-April 06 Потребител N: 1268 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Не текстовете, а поведението му е по-яркият пример... а и при неговите "разнообразно творчество и виртуозност" иди кажи, че не е некадърен.
-------------------- "No! this face is only a mask a wicked ornament,
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Не е нужно човек да е изключително разнообразен или виртуозен, за да е велик артист.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Абе то в метъла по принцип не се изисква да си кой знае какъв инструменталист (особено в блека).
Ама и музиката му - монотонна, еднообразна, беззъба... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
Не, въобще не трябва да си кой знае какъв инструменталист.
![]() Както и да е, мн разводнихме темата. Факт е, че Варг е черпил вдъхновение от природата, от народа си и древната му култура. Мисля, че това е важното в случая. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th July 2025 - 12:06 AM |