Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!

Reply to this topicStart new topic
> My Dying Bride - A Line Of Deathless Kings
Slash
коментар Sep 13 2006, 02:08 PM
Коментар #1

Сатана

Група: Приятели
Коментари: 7135
Регистриран: 1-April 05
Потребител N: 783

Пускам тази тема за всеки, който се чувства готов да пише за новия албум на групата. Моето впечатление е следното... Албума има нужната емоция - това е достатъчно. Оттам нататък всеки си интерпретира сам емоцията. Друго - албума е само с чисти вокали. Това е нещо, което желаех, и се радвам че се получило така. Нямам нищо против "дрането" на Aaron, но аз лично предпочитам чистите му вокали. Толкоз засега, няма и какво толкова да се напише, все пак това са My Dying Bride...
Go to the top of the page

+Quote Post
blame
коментар Sep 13 2006, 02:35 PM
Коментар #2

Silver

Група: Потребители
Коментари: 1348
Регистриран: 21-November 05
Град: Габрово
Потребител N: 1032

Признавам,че това е първият цялостен албум на My Dying Bride, който слушам и може би за това не се чувствам много на място да изказвам мнение,но.... Очаквах нещо различно, може би от незапознатост с цялостното творчество на групата или някакви други впечатления.... Обложката му не му отива, според мен. Някак си, не намирам нещо общо, албумът ми се струва минимум по-нежен от нея.. Мрачен е, тъжен, студен и горещ.. Изчистените вокали са си точно на мястото, а целият сякаш е обвит от някаква мъгла.... Харесва ми.

--------------------
Life changes.. People don't.

+Quote Post
Jesus Goat
коментар Sep 13 2006, 06:36 PM
Коментар #3

Прослушващ метъл
**

Коментари: 192
Регистриран: 9-March 06
Град: In Abhorrence
Потребител N: 1204

За разлика от някои стари класики, този албум не е много впечатляващ. Дори го намирам за сравнително постен. Но от друга страна, не може всяко издание да е шедьовър.

--------------------

+Quote Post
MadHatter
коментар Sep 13 2006, 06:59 PM
Коментар #4

ghost of the sun

Коментари: 3537
Регистриран: 5-September 05
Потребител N: 924

Хъм...какво да спомена. Емоцията - 6 (макар някой да намира страданията на Aaron за дразнещи rolleyes.gif ), музикантски запис, според мен. Не знам дали е в плюс и дали въобще го има това нещо, но ми се стори малко по-лесно смилаем. Аз лично предпочитах комбинацията между по-агресивни и чисти вокали, като изиграването на "роли". До някъде само чистите вокали ме притесняват от гледна точка на евентуално олекотяване, но аз не разбирам много от музика happy.gif Като извУТ: wub.gif Колко wub.gif як wub.gif албум wub.gif ...

--------------------
Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.

+Quote Post
Hatrist
коментар Sep 13 2006, 08:41 PM
Коментар #5

Непросветен
*

Коментари: 31
Регистриран: 12-September 06
Град: София
Потребител N: 1564

Интересно..

Бях чувал и преди за тази група, но никога не посмях да си изтегля нещо тяхно.
Важното е, че днес го направих!

Не ми се теглеше цяла дискография, затова дръпнах само този албум, и честно казано - много ми харесаха. Аз и не бях слушал кой-знае колко дуум, та може би затова успях да го харесам..
Приятна изненада ми направиха, ще ги преслушам аз и по-старите албуми.

+Quote Post
Slash
коментар Sep 13 2006, 08:46 PM
Коментар #6

Сатана

Група: Приятели
Коментари: 7135
Регистриран: 1-April 05
Потребител N: 783

Цитат(Jesus Goat @ Sep 13 2006, 06:36 PM) *
За разлика от някои стари класики, този албум не е много впечатляващ. Дори го намирам за сравнително постен. Но от друга страна, не може всяко издание да е шедьовър.

С други думи - липсват дет вокали и това те дразни. Имаш това право, разбира се.

... засилих се да напиша, че новия албум на My Dying Bride е много по-интригуващ и емоционален от "As The Flower Withers", например, но няма да го направя, защото самата група не заслужава такива сравнения.

+Quote Post
Angermeans
коментар Sep 16 2006, 02:21 PM
Коментар #7

Badmotorfinger

Коментари: 598
Регистриран: 6-January 05
Потребител N: 713

Цитат(Slash @ Sep 13 2006, 06:46 PM) *
... засилих се да напиша, че новия албум на My Dying Bride е много по-интригуващ и емоционален от "As The Flower Withers", например

Наистина добре, че не го направи smile.gif

Иначе - ами наистина е изключително добър албум. Може би най-добрият от "34.788% Complete" насам, но това е твърде относително. На мен лично ми липсва комбинацията от меланхолични чисти и агресивни тежки вокали, но и така си има динамика в албума.
И все пак албумът все още даже не е излязъл официално, тъй че ми се струва, че малко избързваме с коментарите - MDB далеч не са от групите с лесносмилаема музика, нещата трябва доста време да отлежават wink.gif

--------------------
Get a gun & have fun !

+Quote Post
Rodd1ck
коментар Sep 17 2006, 06:13 PM
Коментар #8

Метъл

Коментари: 1117
Регистриран: 11-September 05
Потребител N: 931

Албумът е много добър, няма две мнения. Зарибяващ също, пускам си го постоянно, но пък според мен не звучи толкова дълбоко и мрачно, както предишния. Може би и това е била целта и не става само въпрос за минималното количество дет вокали, на места чистите вокали ми се струват малко по-позитивни и на моменти, докато го слушам, ми се приисква да чуя онова полуревящо "Catherine Blake.." от миналия албум. Звучи наистина малко по-постно от предишния, но пък с всяко слушане ми навява нови емоции, така че като нищо може да стане предпочитан шедьовър. smile.gif

+Quote Post
`Xandria`
коментар Sep 21 2006, 09:49 AM
Коментар #9

Демон

Коментари: 2408
Регистриран: 5-November 05
Потребител N: 1009

A Line of Deathless Kings си заслужаваше чакането. Малка изненада, както вече споменаха, с чисти вокали е, по-лек определено от предшествениците си, но по своему уникален и емоционален, както всичко, направено от тези музиканти. На мен лично албума ми харесва много, и го нареждам до шедьоврите им като The Dreadful Hours bowdown.gif и Turn Loose the Swans, които са ми любими, велика музика, тъжна и бавна. Teкстовете, доколкото чувам, и тук са разкошни, сега чакам и да ги публикуват.
Ще се слуша още доста, дори и необичайно грозната обложка не може да ме спре. tongue.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 21st July 2025 - 12:47 PM