![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() not your bitch ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1195 Регистриран: 11-August 04 Потребител N: 586 ![]() |
"Аве не ми е ясно, БГ скинарите не си ли дават сметка, че за германците и те са мангали "
a mersi 4e go kaza vmesto men ![]() -------------------- u missed me,didn't ya ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 135 Регистриран: 28-May 03 Град: Пловдив Потребител N: 121 ![]() |
Скинарите на българия са смешна банда сбъркани младежи(сигурно има и по-стари ама аз не съм виждал засега)дето им избиват комплекси и си го изкарват върху мирната част на населението.Нямат нищо общо с първите скинари дето ги описва xAbbathx.Мислят с че се борят за нещо(срещу мангалите) ама просто малките им боб-мозъци раждат кви ли не тъпи идеи и накрая се оказва че се скитат безцелно по улиците пияни и бият всикчо квото им попадне в полезрението
![]() ПП:Впрочем тая година бях в Германия и там видях някви побъркани (истински) скинари.Не е за описване кви са ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 261 Регистриран: 13-April 04 Град: Варна/София Потребител N: 451 ![]() |
Ъъъъ освен това дето си го видял в Герамния... само да те питам в кой град е... и в коя част на града? Защото така излиза, че там гъмжи от побъркани алкохолици тип скинари, които направо афишират с простотията си...
Аз от това, което съм видял като бях в германия и от това, което съм разбрал при общуването си с германци... така де, останал съм с впечатление че се срамуват от част от историята си... Всмисъл не толкова заради самата Втора световна, колкото заради избиването на семитите и нацизма като цяло... 99,9% съм готов да заявя, че това, което си видял най-вероятно е било някакво изключение... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 135 Регистриран: 28-May 03 Град: Пловдив Потребител N: 121 ![]() |
Не съм казал че навсякъде се разхождат скинове просто че съм видял една група от тия типове и бяха бати побърканите(в Берлин бяха)Те явно внимават пред полицията да не се издадат ама като няма много хора около тях и почват да се правят.Иначе си прав много са докачливи на тема Хитлер.Абе знаете ли че тия германци не пускат хора в компютърни зали освен ако не се над 16(тва е малко офтопик ама аре)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 436 Регистриран: 27-August 04 Град: Пловдив Потребител N: 599 ![]() |
Абе имам един върос: Ние не сме ли славяни? 'щото, до колкото знам, ъъм... "мотото" на фашистите е грубо казано "само арийците, другите на сапун"?
П.С. Т'ва май не е точно за тука, ама не знаех къде да фо постна, пък май да отварям нова тема не си заслужава. -------------------- Влез ми в положение, да ти не влезна аз (отазад)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 3 Регистриран: 26-November 04 Потребител N: 672 ![]() |
Abe "bG SKINARITE" sa izmet i to qka!!!I sa mn. strahlivi,nikoga ne napadad ako ne sa 2 puti pove4e!!Vijdal sum kak 20 skinheads bqgat ot 15 metala a sled tqh 1 haika 4engeta
![]() ![]() -------------------- Something makes me feel I just might lose my mind Am I still inside my dream? Is this a new reality?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 19 Регистриран: 23-October 04 Потребител N: 639 ![]() |
Скинари са ебати смешниците - някви пигльовци, които се правят на много интересни. Ама всъщност, и самите те не са много наясно какво точно искат!!! С една дума - сган.
-------------------- Pugnacity
With our blood Show no mercy With our soul Die for heaven An eye for an eye Burn to let them... Suffer for all their actions |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 56 Регистриран: 9-November 04 Град: Sofia Потребител N: 659 ![]() |
Кви скинари бе, кви пет лева! Това нашите въобще не са истински десни радикали, а някакви клоуни, които се правят на много велики! Нямат си представа нито от идеология, нито от каквото и да било друго! Неграмотни бунаци... Заради тях излиза лошо име на истинските патриоти...
-------------------- Не Мога Да Бъда Победен.
Побеждавам Всичко. Ще Ви Погреба На Мои Разноски ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 1 Регистриран: 1-June 05 Потребител N: 821 ![]() |
hah abe metalite mnogo ste silni be na "cvete za go6o" mi idva nqkyv propadnal metal i mi razpravq ne mi li e neudobno da sym sys bluza koqto ima svastika na gyrba na takova meropriqtie.Da otbeleja ne obi4am arabi,cigani,evrei,negri,latino i vsqkakvi i Hitler ne go podyrjam do krai daje pove4e podyrjam rasizma kato ostavqne na bqlata rasa bez evreite otkolkoto rasizma na germancite!Ta za metalite idva mi nqkyv pro6lqk i mi kazva onova deto napisah po-gore i az mu vikam:"ne ne mi e neudobno ,za6to".Metala:"Po-dobre si trygvaite 6toto 6te sybera 20 goveda i 6te vi izneseme nie bqhme trima s brysnati glavi(edinstvenite na "cvete za go6o")metalite sa stra6ni samo kogato vidqt 4e skinovete sa po-malko togava nalitat nikoga pyk nesym bqgal ot metal i nqma i da bqgam!Da otbeleja metala be6e na okolo 30-40 bradqsal i dosta podpiinal i ako si govorim za ideologiq metalite nqmat nikakva osven "heavy metal cyrkvata gori".(taka li be6e ili byrkam).Za da ne kajete 4e sym predubeden bil sym pynkar,rapyr kato po-malyk,metal i sega sym skin i smqtam da si ostana takyv ili pone s ideologiqta!Mejdo drugoto da otbeleja o6te ne6to na 16 sym i vie metalite ste prosto mnogo smeli.Osven tova za da ne govorite 4e sym poredniq pozior kolko ot vas prenebregvat yogurt,bani4arnicata otstrani na bloka(primer) koqto e na arabska firma i qdyt samo nqkvi prostotii ot zavodi primer kroasani s koito 4ovek nemoje da se naqde.Neznam obi4am Bylgariq i obi4am bylgarskoto ne obi4am da kupuvam 4ujdi stoki.I pomislete naskoro kakvi sybitiq stanaha okolo ciganite:Vliza ciganin v restorant s abiturienti i kvo vika dai mi edi kvo si.Prodava4a:kazva ne obslujvame klienti ima praznenstvo zatvoreno e za vsi4ki.Ciganina rasova diskriminaciq i kvo li o6te ne govoril tam try6kal se posle sybral 80 mangali i vleznali v restoranta i prebili vsi4ki bez izklu4enie i krali i qli i bili bylgarite pyk vie mi govorete kak nqma nujda ot skinheads sled kato mangalite do 10 god stavat mnozinstvo,ako prodyljavat taka da se mnojat.Ediniq ot bitite e profesor obrazovan 4ovek nali tyi i tyi v mozy4na smyrt o6te edin intelekt si otide zaradi typata dyrjava i zaradi typite hora v neq kato vas!!!!
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() трансгалактически гаргаробластер ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1440 Регистриран: 2-May 05 Град: ...на Луната Потребител N: 800 ![]() |
не знам до колко мнението ми ще наруши правилата на този форум,но...k0ko,ТИ СИ ИДИОТ!как можеш на Цвете за Гошо да отидеш верно със свастика...ебати подигравката,...това кои какъв е,храбър или бъзлио не зависи от това дали си метъл или скин...всякаква дискриминация е абсурдна особенно в нашето положение...подкепял или не подкрепял Хитлер...абе вие fuck you fuck you fuck you запознати ли сте изобщо с мнението на тоя лунатик за славяните?че тои ни поставя на едно ниво с евреите... fuck you и тъпите изказвания! fuck you !мога да ти дам да прочетеш от каде излиза идеята на СКИН хедс...и че това няма НИЩО общо с БОУН хедс...които са Тру скиновете според теб! fuck you fuck you fuck you fuck you
*Ох....сори...не погледнах темата от първа страница....ТО СИ ГО ПИШЕ! ![]() ![]() Този коментар е бил редактиран от Ro6ava GarGa на Jun 1 2005, 11:25 PM -------------------- Opinions are like assholes: we all have one and usually other people think it's yours that stinks.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Цитат(k0ko @ Jun 1 2005, 09:10 PM) hah abe metalite mnogo ste silni be na "cvete za go6o" mi idva nqkyv propadnal metal i mi razpravq ne mi li e neudobno da sym sys bluza koqto ima svastika na gyrba na takova meropriqtie.Da otbeleja ne obi4am arabi,cigani,evrei,negri,latino i vsqkakvi i Hitler ne go podyrjam do krai daje pove4e podyrjam rasizma kato ostavqne na bqlata rasa bez evreite otkolkoto rasizma na germancite!Ta za metalite idva mi nqkyv pro6lqk i mi kazva onova deto napisah po-gore i az mu vikam:"ne ne mi e neudobno ,za6to".Metala:"Po-dobre si trygvaite 6toto 6te sybera 20 goveda i 6te vi izneseme nie bqhme trima s brysnati glavi(edinstvenite na "cvete za go6o")metalite sa stra6ni samo kogato vidqt 4e skinovete sa po-malko togava nalitat nikoga pyk nesym bqgal ot metal i nqma i da bqgam!Da otbeleja metala be6e na okolo 30-40 bradqsal i dosta podpiinal i ako si govorim za ideologiq metalite nqmat nikakva osven "heavy metal cyrkvata gori".(taka li be6e ili byrkam).Za da ne kajete 4e sym predubeden bil sym pynkar,rapyr kato po-malyk,metal i sega sym skin i smqtam da si ostana takyv ili pone s ideologiqta!Mejdo drugoto da otbeleja o6te ne6to na 16 sym i vie metalite ste prosto mnogo smeli.Osven tova za da ne govorite 4e sym poredniq pozior kolko ot vas prenebregvat yogurt,bani4arnicata otstrani na bloka(primer) koqto e na arabska firma i qdyt samo nqkvi prostotii ot zavodi primer kroasani s koito 4ovek nemoje da se naqde.Neznam obi4am Bylgariq i obi4am bylgarskoto ne obi4am da kupuvam 4ujdi stoki.I pomislete naskoro kakvi sybitiq stanaha okolo ciganite:Vliza ciganin v restorant s abiturienti i kvo vika dai mi edi kvo si.Prodava4a:kazva ne obslujvame klienti ima praznenstvo zatvoreno e za vsi4ki.Ciganina rasova diskriminaciq i kvo li o6te ne govoril tam try6kal se posle sybral 80 mangali i vleznali v restoranta i prebili vsi4ki bez izklu4enie i krali i qli i bili bylgarite pyk vie mi govorete kak nqma nujda ot skinheads sled kato mangalite do 10 god stavat mnozinstvo,ako prodyljavat taka da se mnojat.Ediniq ot bitite e profesor obrazovan 4ovek nali tyi i tyi v mozy4na smyrt o6te edin intelekt si otide zaradi typata dyrjava i zaradi typite hora v neq kato vas!!!! Батка, не се излагаи! |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 96 Регистриран: 22-April 05 Град: Студентски град Потребител N: 794 ![]() |
Както казва един приятел -
много Skin, малко Heads Иначе нямам нищо против тях - всеки си избира какъв да е и в какво да вярва. -------------------- Слънцето грее за всички. Сянката е за тези, които си я заслужат!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 47 Регистриран: 31-May 05 Град: Shampoo Planet Потребител N: 820 ![]() |
Темата наистина(жалко че не я видях по рано) е добра поздравления на xskacorex. Аз от Ro6ava бях чувал някои неща (Ама не ги бях осмислил
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 148 Регистриран: 26-June 04 Потребител N: 536 ![]() |
Истинските скинове нямат нищо общо с пародията дето я наблюдаваме.Истинките няма расови предрасъдъци и са аполитично настроени.Това което ме радва е че и в България вече това движение се завръща към корените си и се появяват все повече ИСТИНСКИ скинове!Доказателство беше и Oi! феста във Варна преди седмица!
Punks & Skins UNITED Oi! Oi! Oi! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 36 Регистриран: 11-June 05 Град: Палачинково Потребител N: 828 ![]() |
![]() ![]() http://www.unitedandstrong.net/links/links...php?link_id=121 http://www.unitedandstrong.net/links/links...php?link_id=119 http://www.unitedandstrong.net/links/links...php?link_id=118 http://www.unitedandstrong.net/links/links...php?link_id=117 http://www.unitedandstrong.net/links/links...php?link_id=116 http://www.unitedandstrong.net/links/links...php?link_id=115 http://www.unitedandstrong.net/links/links...php?link_id=113 http://www.unitedandstrong.net/links/links...php?link_id=111 http://www.unitedandstrong.net/links/links...php?link_id=110 http://www.unitedandstrong.net/links/links...php?link_id=109 И най-накрая разбери, че ти не си скинхед, ако те види някой истински скинхед, най-вероятно ти щеше да плюеш зъби, не аз.И не ми обяснявай колко съм смел във форума а пък като се видим ще бягам. Ами да! И какво от това?Не искам да се бия за такава тъпа кауза: да помогна на един човек който не иска да си помогне сам....Айде със здраве..... -------------------- ПИСУК!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 148 Регистриран: 26-June 04 Потребител N: 536 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
protocol down ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1855 Регистриран: 12-January 03 Град: Пловдив Потребител N: 4 ![]() |
в неделя 13 новември в санкт петербург е бил убит при брутално нападение от нео-фашистки скинхедс 20 годишният анархист и китарист на две пънк банди (sandinista! и distress) тимур кутчаров
![]() колективът "food not nombs" е провеждал своята дейност на площад "владимирская". след акцията повечето активисти напускат мястото, останали са само тимур и неговият приятел (бас китарист и вокал на "потом будет поздно" и бивш член на sandinista!) - макс грибов. около 7 вечерта двамата се отправили заедно към книжарницата "буквойед" и са били брутално нападнати от 10 нео-фашистки скинхедс. макс е откаран в болница с 5 рани от нападение с нож, а тимур е починал от загуба на кръв след като е бил намушкан с нож в тила минути преди пристигането на линейката. ![]() тимур е бил 4-та година студент по филосфия. през 2003г. сформира със свои приятели анархопънк/хардкор групата sandinista! (http://www.myspace.com/sandinistaxspbhc) той е китарист и текстописец на бандата, свири също и в местната d-beat банда distress, участва в множество анархистки проекти като "епицентър инфошоп", местната анархистката федерация, food not bombs, animal liberation, антифашистки преки акции... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Жалко за смъртта, но лично на мен ми изглежда смешен поне колкото скинхедовете
![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
protocol down ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1855 Регистриран: 12-January 03 Град: Пловдив Потребител N: 4 ![]() |
тъпак.
става въпрос за човешки живот. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Аз отричам всички крайни идеологии, били те крайно леви или десни. Примерно защото иамт свойството да отнемат човешки животи... като този на Тимур...
![]() Edit: Между другото, смятам, че случаят заслужава своя собствена тама, защото би довел до дискусии, доста странични от топика на настоящата. А има и какво да се говори и да се каже. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Някъде прочетох една мисъл на Белински. Беше нещо от сорта на: " Всяка крайност е родна сестра на ограничеността."
Мисля, че е много на място тук. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 80 Регистриран: 29-November 05 Град: Ботевград Потребител N: 1050 ![]() |
няма как да не се намеся в тази тема....
Не е задължително да си скинар, за да мразиш циганите. Омразата си я има винаги, особено като виждаш как съсипват основите на обществото. Раждат много мангалчета, за да получават помощи. Момичетата явно ги пращат на магистралата, а келешите стават крадци, клошари, сутеньори и какво ли още не... Просто нямам думи! Виждал съм как бесят куче даже.... но като съм сам какво да направя? ![]() Аз специално ги бих приел ако станат хора, но за момента не виждам бъдеще за тях... Между другото си намерете ROMPER-STOMPER... ето този филм също е за скинари, само където там са в китайски квартал. А искам да ви запитам случайно да знаете от къде идва конфликтът скинар-скейтър? ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 363 Регистриран: 16-September 03 Град: Виена Потребител N: 264 ![]() |
Цитат(DisasterpriseR @ Dec 3 2005, 12:02 PM) Омразата си я има винаги, особено като виждаш как съсипват основите на обществото. Раждат много мангалчета, за да получават помощи. Момичетата явно ги пращат на магистралата, а келешите стават крадци, клошари, сутеньори и какво ли още не... Просто нямам думи! Виждал съм как бесят куче даже.... но като съм сам какво да направя? ![]() Аз специално ги бих приел ако станат хора, но за момента не виждам бъдеще за тях... ЧЕТИ! ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 80 Регистриран: 29-November 05 Град: Ботевград Потребител N: 1050 ![]() |
Колкото и вина да носим ние, те са тези, които не държат на моралните ценности. Точно това имах предвид. Повечето от тях живеят като паразити. Вярно, не отричам че има и свестни сред тях. Всичко зависи от средата, в която са отраснали. Ако родителите им ги възпитават както трябва няма да има никакво значение цветът на кожата! Точно в това е грешката - възпитанието, не расата е проблема.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Modify my water pistol, fill it with piss. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1652 Регистриран: 12-March 05 Град: чувствам как почти пропадам в дълбоката рана. Потребител N: 765 ![]() |
А ти какво правиш?Дискриминираш всички представители на тази раса. Бахти малоумното. Айде да те праим сладко боунхедче.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Дискриминирам само тези, които са ми дали повод. Имал съм доста проблеми... и всичките безмислени. Иначе как мога да кажа, че съм скин като имам приятели роми. Но за съжаление са малко. Не знам какво е при вас. Може би там са някакви пичове...
а и вече казах - възпитанието, не расата -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 458 Регистриран: 23-September 06 Град: в бункера ми Потребител N: 1585 ![]() |
Skinhead са възникнали в Англия през 60-те на 20 век, те са били хора от средната класа и са се борили срещу буржоазната система.По-нататък възникват под-движенията:анрхисти, центристи, крайно-леви, крайно-десни.Та за крайно-десни се приемат skinarите.Но в тяхната идеология са заложени:аполитизъм(което е АБСОЛЮТНО срещу идеите на нацонал-социализма(нацизма), защото за да се въведат тези идеи трябва правителство), хулиганство(пак срещу идеологията на нацизма!Защото в нея са заложени високи морални изисквания за човека.), специално заради тези свои прояви стават известни като "скинари".Те се подстригват късо защото така е по-добре за уличните битки, все пак не е много удобно косата да ти се развява, защото ти пречи(но сред другите движения на скинхедс има и дългокоси - сред анархистите).А слушат музика създадена от НЕГРИ, а те са считани за нисша раса(и пак срещу идеите на нацизма!хах!).От това си вадя извода, че скинарите използват нацизма като параван за своите действия, а те петнят идеологията!Някои от скинарските групи като C18, са създадени от британското разузнаване.Те са използвани в Ирландия.
Моето мнение за скинарите е че повечето са комплексирани агресари!(макар че сред тях има И истински нацисти!) Но не ги бъркаите със скинхед!Скинхед може да се нарече всеки които е срещу прогнилата система владяна от големият капитал. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Цитат хулиганство(пак срещу идеологията на нацизма!Защото в нея са заложени високи морални изисквания за човека.) ![]() -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 458 Регистриран: 23-September 06 Град: в бункера ми Потребител N: 1585 ![]() |
^Така е, колкото и да не вярваш.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Антихрист ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 3615 Регистриран: 13-March 06 Град: София Потребител N: 1211 ![]() |
^^^ много точно и интелигентно казано...бих ти стиснал ръката...аз лично познавам такива хора които имат идея и знаят защо правят всичко това...и са ми разказвали за всичко...и в интерес на истината с тях съм в много добри отношения и си пием бирата заедно рядко съм ги виждал да се бият но знам че мога да разчитам на тях.....а съм засичал и 15-16 годишни комплексирани позиорчета които обикалят с още 10 предрусали по-голями от тях (за да им пазят страх)и се заяждат с бабите из парка...и като видят някой се започва ...И какво ти сега Меътл и си а? итн....точно тези малки лиглиовци след около година имат 3 възможности затвор.......наркотици ...или влизат в правия път...смисъл живота ги завърта и те стават хора с семейства итн...и забравят за цялата тази глупост (познавам и такива хора) в нас както винаги всичко е криворазбрано и стига до краиности...
аз нямам нищо против тези хора стига те да знаят какво правят и за какво го правят...а не да са чули някъде че да си скинар означава да си нацист и да биеш и да се заяждаш с всичко което не е от твоита "партия" още веднъж евала на Миро ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 06:38 PM |