Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
3 страници V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Trivium
falio`
коментар Dec 29 2006, 12:52 AM
Коментар #31

Burned from hope

Група: Приятели
Коментари: 1741
Регистриран: 18-February 03
Град: София
Потребител N: 45

Цитат(InsArtTure @ Dec 26 2006, 04:12 PM) *
Мен нищо не ме грабна в бандата. Страшно се насилих да им чуя трите творби.
Но пък не мога да кажа нещо обидно за тях. Свирят си, концертират си и мамка му, стига сте ги сравнявали с Металика!

Точно! Страхотно свирят и много добре си звучат, просто не ме зарибиха..
Много се шуми около тая група. Не знам медиите или публиката ги направиха толква скандални и се говорят сякви слухове и се разследват изказвания... сигурно, защото са малки.. huh.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Airin Of Ancelot
коментар Dec 29 2006, 11:01 AM
Коментар #32

warrior princess

Група: Потребители
Коментари: 3813
Регистриран: 1-May 06
Град: София
Потребител N: 1323

Малки, но с потенциал да станат голямо име... А за скандалността - може и да не ни харесва, но в интерес на истината, на никоя група не е навредила.

--------------------
Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes
Rage of the winter - magical wonder,
enchanted fury, majestic force...

+Quote Post
InsArtTure
коментар Dec 29 2006, 11:09 AM
Коментар #33

Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е

Коментари: 3402
Регистриран: 29-October 03
Потребител N: 317

Не мисля, че точно с това, което свирят ще станат изобщо голяма банда. Не виждам какво развитие могат да имат в тая насока. И ако издадат още един албум в тоя мешан стил, ще изгубят и бегли слушатели като мен.

--------------------
"Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith

+Quote Post
comnetbg
коментар Dec 29 2006, 11:22 AM
Коментар #34

Просветен

Коментари: 277
Регистриран: 28-April 06
Потребител N: 1316

Ми да ти кажа има много хора които ги предпочитат пред много други групи ... Просто не ми харесва лично на мен...

--------------------

+Quote Post
Svetyl
коментар Dec 29 2006, 11:38 AM
Коментар #35

Поетично бездушен

Коментари: 6131
Регистриран: 8-October 03
Град: Русе / Велико Търново
Потребител N: 295

Абе нещо не ви разбирам, искате оригинални банди, ей ви една, ся пък стила им бил мешан... пичовете са адски добри и не смятам, че ще са еднодневки.

--------------------
Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse.

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
InsArtTure
коментар Dec 29 2006, 01:15 PM
Коментар #36

Ама не ти омръзна да се заяждаш.

Колкодневки ще са да те питам? Кой ще ги помни изобщо? И с какво? Че могат да свирят? Вдигна се шум около тях, щото никой не очакваше една от многото бой банди да свирят по-здрав метъл. Обаче са скучни и НИЩО ново не носят. Затова са еднодневки.

--------------------
"Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith

+Quote Post
sepulturatr
коментар Dec 29 2006, 02:23 PM
Коментар #37

Think I'm Just Happy...

Коментари: 1368
Регистриран: 19-January 06
Потребител N: 1121

Цитат(RocknRollNigger @ Dec 26 2006, 10:57 PM) *
Вокалистът на H.I.M. Ville Valo не е сигурен дали не е бил изнасилен, след като е бил обран с помощта на приспивателно в бар в Минеаполс миналия октомври (прочети). За сметка на това, той е сигурен, че макар и в несвяст е дал отпор на нападателя си, тъй като по това време е бил в "некомфортно състояние". Ville споделя: "Тогава имах ужасни хемороиди, което се случва често на турне, така че това е поставило разбойниците на място, ако са се възползвали от мен. Хемороиди и всичките лоши неща, които могат да се случат в областта на ануса - това е било моето отмъщение."

laugh.gif laugh.gif laugh.gif Олеле майкооооооооооооооооооооооооооооо laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Иначе тея само като име съм ги чувал и едва ли някога ще ги слушам.

--------------------

+Quote Post
Rodd1ck
коментар Dec 29 2006, 05:06 PM
Коментар #38

Метъл

Коментари: 1117
Регистриран: 11-September 05
Потребител N: 931

Аз съм им слушал няколко песни само. Честно казано нямам и желание за повече, макар че на места имат нелошо звучене.. huh.gif

+Quote Post
RocknRollNigger
коментар Dec 29 2006, 11:38 PM
Коментар #39

Просветен

Коментари: 320
Регистриран: 4-September 06
Град: million miles away
Потребител N: 1547

Цитат(InsArtTure @ Dec 29 2006, 02:15 PM) *
Ама не ти омръзна да се заяждаш.

Колкодневки ще са да те питам? Кой ще ги помни изобщо? И с какво? Че могат да свирят? Вдигна се шум около тях, щото никой не очакваше една от многото бой банди да свирят по-здрав метъл. Обаче са скучни и НИЩО ново не носят. Затова са еднодневки.

Забавно ми е толкова негативно отношение към тях. Нищо ново не носели... а ти какво искаш да носят? Шишарки от Марс? Олдскуул, пренесен в 21 век. Това са Тривиъм. Очароват по почти същия начин, както и старите американски банди и ти напомнят за времената, когато спандексите и тoпираните коси си бяха на мода, а барабаните все още бяха с усилено ехо..
Ще видим тая работа с еднодневките. whistle.gif

--------------------

+Quote Post
sodomicdream
коментар Dec 30 2006, 06:45 AM
Коментар #40

Прослушващ метъл
**

Коментари: 135
Регистриран: 25-August 06
Град: Пирдоп
Потребител N: 1529

от скоро ги прослушах, но смело мога да кажа, че ми допадат.

--------------------
IPB Image

+Quote Post
InsArtTure
коментар Dec 30 2006, 10:26 AM
Коментар #41

Цитат
Очароват по почти същия начин, както и старите американски банди и ти напомнят за времената, когато спандексите и тoпираните коси си бяха на мода, а барабаните все още бяха с усилено ехо..
Ще видим тая работа с еднодневките.

Тъпако, усещаш ли какви глупости ръсиш? Напомнят? Правят трибют? Подражават? Какво искам да носят ли? Да носят нещо от себе си. Ако ще напомнят за нещо, след 3 години ще се намери друга банда Фагетиум, която да напомня.

Тъп ли си да видиш пет мнения по-нагоре как казвам, че нямам нищо негативно към тях? Поприбери си езика. Мери си думите. Нямам време да давам игнор на такива като тебе.

--------------------

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Dec 30 2006, 10:39 AM
Коментар #42

Facepalmer

Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

А имаш време да пишеш отговори?

--------------------

+Quote Post
RocknRollNigger
коментар Dec 30 2006, 10:44 AM
Коментар #43

Просветен

Цитат(InsArtTure @ Dec 30 2006, 11:26 AM) *
Тъпако, усещаш ли какви глупости ръсиш? Напомнят? Правят трибют? Подражават? Какво искам да носят ли? Да носят нещо от себе си. Ако ще напомнят за нещо, след 3 години ще се намери друга банда Фагетиум, която да напомня.

Тъп ли си да видиш пет мнения по-нагоре как казвам, че нямам нищо негативно към тях? Поприбери си езика. Мери си думите. Нямам време да давам игнор на такива като тебе.

Оххххх, какво да споря с тебе. Ти можеш да лаеш, но да спориш - не. И очевидно правиш разлика между нещата, за които ти говоря. Да, Тривиъм очароват именно защото напомнят. Те много групи ти напомнят за разни работи, ама не ги прави добри, нали? Това, че пишат великолепни парчета, които оставят траен отпечатък в съзнанието, е съвсем отделна тема. Сега нямам търпение да кажеш, че и Killswitch Engage също са тъпаци и не показват нищо ново. laugh.gif И недей се мъчи така да обиждаш, че само се излагаш.

--------------------

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Dec 30 2006, 10:51 AM
Коментар #44

Facepalmer

Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Ами виж сега, разликата между двете банди е мноооого голяма във всяко отношение. Killswith Enage са отговорни с "Alive Or Just Breathing" за едно от най-големите раздвижвания в метъл блатото от 10 години насам. С тоя албум свърши нео-метъла и се почна с една съвсем друга насока в тая музика. Trivium сa много повече имитатори на Metallica и много повече създадена от лейбъла си и от медиите сензация. Ок, свирят страхотно, ама просто не могат да трогнат. Може би защото не всички изпитват особени симпатии към времето, когато спандексите и тoпираните коси си бяха на мода, а барабаните все още бяха с усилено ехо...

Иначе по едно време пресата беше лепнала етикета "новите Metallica" и на Killswitch Engage....

--------------------

+Quote Post
RocknRollNigger
коментар Dec 30 2006, 11:02 AM
Коментар #45

Просветен

Разбира се, че нямат нищо общо. Самите Killswitch на мен са ми много по-любими. Хората просто слагат тия групи под общ знаменател. wink.gif Да, Alive or Just Breathing и The Impossibility of Reason бяха албумите, които застреляха нео метъла от музикална гледна точка. А само година след Chimaira едни уелски младежи го изритаха и от радио ефира в САЩ.

Иначе за етикета "новата металика", кои ли не бяха наричани така. И Killswitch, и Unearth (w00t.gif), и Trivium, че някой път и Mastodon.

--------------------

+Quote Post
Svetyl
коментар Dec 30 2006, 12:52 PM
Коментар #46

Поетично бездушен

Коментари: 6131
Регистриран: 8-October 03
Град: Русе / Велико Търново
Потребител N: 295

Не се заяждам... всъщност заяждам се, даже имам време за това smile.gif Предлагам да видим следващите албуми. Да ги чуем по-точно.

--------------------
Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse.

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
Aggressive Perfe...
коментар Dec 30 2006, 04:32 PM
Коментар #47

Демон

Коментари: 2148
Регистриран: 26-November 06
Потребител N: 1692

Цитат(RocknRollNigger @ Dec 29 2006, 11:38 PM) *
Забавно ми е толкова негативно отношение към тях. Нищо ново не носели... а ти какво искаш да носят? Шишарки от Марс? Олдскуул, пренесен в 21 век. Това са Тривиъм. Очароват по почти същия начин, както и старите американски банди и ти напомнят за времената, когато спандексите и тoпираните коси си бяха на мода, а барабаните все още бяха с усилено ехо..
Ще видим тая работа с еднодневките. whistle.gif

Пич, ако искаш да си припомниш старите американски банди, СЛУШАЙ СТАРИТЕ АМЕРИКАНСКИ БАНДИ... devil.gif

--------------------

+Quote Post
InsArtTure
коментар Dec 30 2006, 04:40 PM
Коментар #48

Цитат
А имаш време да пишеш отговори?

И за тебе имам време. biggrin.gif

--------------------

+Quote Post
Slash
коментар Dec 30 2006, 06:00 PM
Коментар #49

Сатана

Коментари: 7135
Регистриран: 1-April 05
Потребител N: 783

Ми аз слушам достатъчно нови групи, но Trivium не могат да ме зарибят. Обаче не мога и да напиша лоша дума за тях, никъде не ми бъркат...

+Quote Post
madeoffire
коментар May 30 2007, 03:56 PM
Коментар #50

Просветен

Коментари: 307
Регистриран: 8-September 06
Град: Русе,България
Потребител N: 1558

Хм таман щях да пускам тема за Тривиум ама викам да видя из форума и имало smile.gif Ами супер група.За мене са една от младите групи които ще диктуват правилата в тежката музика за в бъдеще. Слагат всички ЛП, ЛБ, Слипкнот, Кредъли, Хотели, мотели и подобни изгъзици в малкия си джоб.
поздрав с Trivium-A view of burning empires

--------------------
Things are not what they used to be Missing one inside of me
Deathly lost, this can't be real Cannot stand this hell I feel
Emptiness is filing me To the point of agony
Growing darkness taking dawn I was me, but now He's gon

+Quote Post
Rolf
коментар May 31 2007, 09:40 PM
Коментар #51

метъл

Коментари: 3123
Регистриран: 8-October 05
Потребител N: 963

Цитат(madeoffire @ May 30 2007, 04:56 PM) *
Слагат всички ЛП, ЛБ, Слипкнот, Кредъли, Хотели, мотели и подобни изгъзици в малкия си джоб.

За чий набърка Cradle в тая лайняна купчина, само ти си знаеш...

--------------------
We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool,
Vain glory be my wicked guide...

+Quote Post
Magne
коментар Oct 13 2007, 12:20 PM
Коментар #52

Прослушващ метъл
**

Коментари: 141
Регистриран: 6-April 06
Потребител N: 1269

Тия са абсолютни помияри. Научили се да свирят, подписали с голям лейбъл и вече са най-великите. Говненца. thumbdown.gif

+Quote Post
madeoffire
коментар Oct 14 2007, 10:54 PM
Коментар #53

Просветен

хаха ...или не си ги слушал или музикалната ти култура отива към нула.Групата е невероятно добра...правят наистина стойностна музика и според мен са едни от най-добрите в тоя стил.Не ми изцепвай колкоооо ти е висока културата и колко много групи слушаш щото няма значение.Като е толкова лесно научи се да свириш и подпиши с голям лейбъл.Аз ще съм първия който ще купи диска ти и ще дойде на концерта ти thumbdown.gif

--------------------

+Quote Post
Aggressive Perfe...
коментар Oct 14 2007, 11:23 PM
Коментар #54

Демон

Цитат
Не ми изцепвай колкоооо ти е висока културата и колко много групи слушаш щото няма значение.

Аха, ясно. Значи може и нищо да не си слушал, ама тва не пречи да имаш "огромна" музикална култура. suicide.gif

Цитат
Като е толкова лесно научи се да свириш и подпиши с голям лейбъл.

Според теб това как свириш ли е най-важното или това КОЕТО свириш??? Защото музиката която Trivium правят е музика, свирена хиляди пъти преди от нз си колко мижави групенца. Празна музика. Способна да предизвика въздишка - "Уау. Тия са страшни инструменталисти. 357.gif " Толкова. После минаваш към следващата "ултра-хипер-мега куул Laie_41.gif to_become_senile.gif yahoo.gif yeah.gif new_bulgarian.gif " група или си пускаш последните творения на Chimaira или Machine Head и забравяш за Trivium... А за лейбъла - то и Бритни Спиърс я издават големи лейбъли, ама... suicide.gif Просто пичовете се появиха на правилното място в правилното време и малко или много бяха създадено от лейбъла чудо. Пък и имат зарибяващи рифчета и мелодийки абе... Колкото да станат "новите герои" на някое хлапе и нищо повече.

--------------------

+Quote Post
madeoffire
коментар Oct 15 2007, 02:41 AM
Коментар #55

Просветен

Няма значение колко групи е слушал щото всеки с това почва, а на мен и предполагам на другите не ме интересува...
Тривиум за мен и за много други хора са страхотна група, която прави страхотна музика.За 3 албума не мисля че имат слаба песен..и точно това не мисля че съм го чувал никъде dry.gif ПП..много добре направи че се гръмна..аз музиката която не харесвам не наричам празна, наричам музика, която не ми допада...

--------------------

+Quote Post
Aggressive Perfe...
коментар Oct 15 2007, 07:03 AM
Коментар #56

Демон

^Не се заяждай с мен, защото и аз не се заяждам с теб. Изказвам СВОЕТО мнение, ок? censored2.gif

Под празна музика аз разбирам музика без абсюлютно никакъв смисъл. Trivium са група, която не дава нищо ново на сцената - ама били иновативни, съчетавали ново и старо... Друг път! Поредното групе, което използва отдавна създадениете похвати на осемдесеттарските банди и най-вече на Metallica. Проблемът е, че не правят нищо собствено. Банди копиращи Metallica - колкото щеш. Намерила се една по-качествена. Уау. dry.gif

--------------------

+Quote Post
The Dragon
коментар Oct 15 2007, 07:00 PM
Коментар #57

Прослушващ метъл
**

Коментари: 113
Регистриран: 8-September 07
Град: Варна
Потребител N: 2322

Кажи ми къде в първите два албума чуваш Металика? Там си свирят един страхотен метълкор. А The Crusade е един от най-яките албуми, правени през последните години. Определям музиката им като модерен траш. Един приятел като ги чу и каза "това щяха да бъдат Металика, ако не се комерсиализираха" и съм напълно съгласен с него. Албумът ми достави удоволствие от-до. Променили стила си - кой не го прави? (не ми излизайте с Amon Amarth или CoB, те са изключения tongue.gif). Метъл сцената имапе нужда от такава група. Младите групи постоянно експериментират и ако не го правиха, щяхме да слушаме едно и също. Аз ги обожавам, нося тениската им с гордост, пък който не ги харесва - да не ги харесва. Само да не хейти необосновано...

+Quote Post
Aggressive Perfe...
коментар Oct 16 2007, 09:12 AM
Коментар #58

Демон

Цитат
Кажи ми къде в първите два албума чуваш Металика?

В доста рифовете примерно, които са една "ъпдейтната" и по-мелодична версия на рифовете на Metallica. Е, естествено имат и други влияния де. Но Metallica ги усещам най-силно.

Цитат
Аз ги обожавам, нося тениската им с гордост, пък който не ги харесва - да не ги харесва. Само да не хейти необосновано...

Всеки има право на мнение. Можеш ли да се насилиш да харесваш една група, която не може да те грабне?

Цитат
това щяха да бъдат Металика, ако не се комерсиализираха

Металика не мисля че са се комерсиализирали, защото те вече са толкова богати, че просто не би трябвало да им пука колко продават... Ама тва е друг въпрос. wink.gif

--------------------

+Quote Post
The Dragon
коментар Oct 16 2007, 10:22 AM
Коментар #59

Прослушващ метъл
**

Коментари: 113
Регистриран: 8-September 07
Град: Варна
Потребител N: 2322

Щом са ъпдейтната и по-мелодична, значи това е влияние. Няма копи-пейст. А и не мисля, че можеш да сбъркаш песните на коя група са. Колкото и фен да съм им, признавам че много Металика има в тях, но пък точно това ми липсваше - не мога все да си слушам едни и същи албуми.
Един приятел ми каза, че чувал Слейърски сола в тях. Не съм слушал много Слейър, но може.

Не мога да насиля да не харесваш групата, но ти се опитваш да ни насилиш да не я харесваме tongue.gif.

Metallica че са богати, богати са. Но черния албум (който аз харесвам) и серията бози ги направиха такива. Уникалната музика, която свириха преди това (е, и след това има попадения, но са малко) беше за отбрани хора, след това цял САЩ го имаше.

Айде, Агресоре, без лоши чувства. Водим дискусия! drinks_drunk.gif

+Quote Post
sgoh
коментар Oct 16 2007, 10:38 AM
Коментар #60

Метъл

Коментари: 1257
Регистриран: 25-January 07
Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър
Потребител N: 1800

Цитат(The Dragon @ Oct 16 2007, 11:22 AM) *
Един приятел ми каза, че чувал Слейърски сола в тях.

Ахаха. За един и същ SLAYER ли говорим blink.gif

--------------------
Live forever or die in the attempt

+Quote Post

3 страници V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 19th July 2025 - 12:25 AM